Ondernemend Friesland nieuws

De week van Johanna Kommerie

De week van Johanna Kommerie

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Johanna Kommerie uit Damwâld, tekstschrijver bij haar eigen bedrijf Skriuw. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

De afspraak
Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op? En waarom?
Volgende week heb ik een rustige week met slechts twee interviews en het ‘gewone’ schrijfwerk. Ik kijk er enorm naar uit om weer eens een wat rustigere week te hebben. De afgelopen weken en maanden waren een aaneenschakeling van deadlines en spoedklussen. Daar heb ik ook van genoten, maar na zo’n periode is een week als volgende week ook wel weer eens fijn. Even pas op de plaats, ruimte maken voor nieuwe ideeën.

De ondernemer
Waarin onderscheid jij je van andere ondernemers?

Ik denk niet dat ik écht onderscheidend te werk ga. Er zijn ongetwijfeld meer tekstschrijvers die werken zoals ik. Maar mijn kracht is dat ik heel toegankelijk schrijf. Ik hou niet van moeilijke woorden en ingewikkelde zinsconstructies. Teksten moeten duidelijk zijn, ongeacht voor wat voor doelgroep je schrijft.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het is enorm cliché maar wel waar: geen dag is hetzelfde. De ene dag zit ik op de bank bij iemand die trots over zijn kroonkurkenverzameling vertelt voor een artikel in de krant, de andere dag werk ik aan social mediaberichten voor een evenement en weer een andere dag ben ik bezig met het schrijven van webteksten over potgrond en kunstmest.

Waar wil je over vijf jaar na nu staan, als ondernemer?

De eerste drie jaar van mijn ondernemerschap stonden met name in het teken van schrijven voor wie mij maar inhuurde als tekstschrijver. Over vijf jaar hoop ik dat nog steeds te doen, maar daarnaast ook te werken aan eigen projecten. Aan ideeën geen gebrek. Wie weet schrijf ik dan eindelijk eens een serie kinderboeken of heb ik een eigen website waar ik dagelijks artikelen voor schrijf.

De tip
Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Ik heb onlangs (samen met een collega-tekstschrijver) een kantoorpand betrokken en al na een uur wist ik dat dit zakelijk bekeken één van de beste keuzes ooit was. Voorheen werkte ik voornamelijk vanuit huis, maar dit kantoor geeft me rust om veel efficiënter te werken dan voorheen. Een eigen plek zou ik iedereen dan ook aan willen raden.

Website: www.skriuw.nl

 

Fotograaf: Marcel van Kammen

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling