De week van Jouwert Wielinga (Asfelias)

Het werk voor een ondernemer gaat altijd door. Maar toch, die maandag is wel een belangrijke dag. Het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Welke ambities hebben ondernemers? Hoe ziet hun weekagenda eruit op maandagochtend? Waar verheugen ze zich op? Vandaag duiken we in de week van Jouwert Wielinga Cybersecurity adviseur en mede-eigenaar van Asfelias.

Waarin onderscheiden jullie je?

Asfelias creëert inzicht in de digitale weerbaarheid van bedrijven, niet alleen op technisch gebied maar ook op menselijk vlak. Dit doen we onder andere met checklists en scans die zijn afgestemd op de risicoklasse en wensen van een bedrijf. De resultaten worden zo uitgewerkt dat het voor een ondernemer duidelijk is welke kwetsbaarheden zijn ontdekt en hoe hoog het risico is. We geven tevens passend en realistisch advies waarbij rekening wordt gehouden met onder andere de bedrijfscultuur, budget en beschikbare capaciteit. Op deze manier zorgen we samen met de ondernemer en de IT-partij ervoor dat een bedrijf weerbaarder wordt tegen cybercriminaliteit.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste aan mijn vak is dat ik mensen kan helpen om zoveel mogelijk ‘onnodige’ schade en ellende te voorkomen. En dat op een manier die zij zelf ook kunnen volgen en begrijpen. Ik vind het  zo zonde dat bedrijven getroffen worden en soms zelfs failliet gaan door een cyberaanval omdat ze de basis niet in orde hebben.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Over 5 jaar hoop ik in het Noorden bekend te staan als een betrouwbare en toegankelijke adviseur die bedrijven succesvol kan helpen bij het verkrijgen van inzicht in kwetsbaarheden en het weerbaarder worden tegen cybercrime op een persoonlijke en begrijpelijke manier.


Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Enkele weken geleden was ik bij de personal branding dag van Branding in Beeld. Hier kreeg ik de uitnodiging om eens langs te komen bij een bijeenkomst van Friese zaken. Ik hoop hier mijn netwerk verder uit te kunnen breiden met lokale ondernemers. Tevens sta ik altijd open voor interessante en informatieve gesprekken, dus als je me ziet staan, schroom dan niet om me aan te spreken!

 
Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Stap eens wat vaker buiten je comfortzone, maar blijf altijd jezelf! Ik worstel daar zelf ook nog steeds dagelijks mee, maar het kan echt positief werken!

Vergelijkbare berichten