De week van Marcel Annema (Financieringsgilde Drachten)

Het werk voor een ondernemer gaat altijd door. Maar toch, die maandag is wel een belangrijke dag. Het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Welke ambities hebben ondernemers? Hoe ziet hun weekagenda eruit op maandagochtend? Waar verheugen ze zich op? Vandaag duiken we in de week van Marcel Annema, directeur van Financieringsgilde Drachten.

Waarin onderscheiden jullie je?  

Wij regelen en begeleiden vanuit ons kantoor in Drachten ondernemers in Noord-Nederland bij het verkrijgen van de best passende bedrijfsfinanciering. Ons team bestaat nu uit 3 ervaren financieringsspecialisten en een intern accountmanager. Hiervoor hebben wij aansluiting bij circa 100 zakelijke financiers en een netwerk met circa 50 investeerders (informals) om onze klanten verder te helpen met het realiseren van hun plannen. Tevens begeleiden en adviseren wij diverse ondernemers in Noord-Nederland, waarbij wij inspelen op de behoefte van de ondernemers.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Meedenken met de ondernemers en aandacht geven aan de ondernemers, waarbij wij naar de mogelijkheden kijken die er voor hem/haar zijn. Iedere ondernemer heeft een eigen verhaal, waarbij er nagenoeg bij iedere bedrijfsfinanciering sprake is van maatwerk. Waar ondernemers vroeger naar hun huisbankier gingen, is de markt afgelopen jaren behoorlijk veranderd en zijn er veel nieuwe financieringspartijen bijgekomen (fondsen, investeerders, crowdfunding, etc). Door de terugtrekkende beweging van de banken is deze markt explosief gegroeid, waarbij wij als intermediair onze klanten verder helpen om de financieringsaanvraag tot een succes te maken. Dit doen wij ook vaak middels het zogenoemde stapelen van financiers.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Leuke dingen blijven doen, zodat ik met een glimlach naar mijn werk ga en ook weer met een glimlach thuis kom.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Voor een enthousiaste ondernemer in Friesland ben ik momenteel bezig met de aankoop/overname van een ander onderneming, waar ook een deel bedrijfsfinanciering voor benodigd is. Naast de bedrijfsfinanciering houden wij ons ook bezig met bedrijfsovernames, hierbij komen financiering en bedrijfsovernames op een leuke manier bij elkaar.

En waarom?

Deze ondernemer heeft behoefte aan de groei van zijn activiteiten, hetgeen hij autonoom denkt te realiseren. Een aantal maanden geleden hebben we samen met hem een plan gemaakt, hetgeen nu resulteert in een overname van een “con-collega” onderneming. Laatstgenoemde onderneming komt overigens voort uit ons eigen netwerk. Dit zijn altijd wel spannende trajecten, waarbij het altijd mooi is om te zien dat het resulteert in een mooie en succesvolle deal.

 
Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Doe waar je goed in bent en waar je blij van wordt (en blijft)!

Vergelijkbare berichten