De week van Rebecca Feenstra (HandicapNL)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Rebecca Feenstra, Assistent-regiomanager Friesland bij HandicapNL, Programma Buddies. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Wij organiseren duurzame vriendschap tussen jongeren met en jongeren zonder een beperking. Door hen goed te matchen halen zij het beste van elkaar naar boven. Daarnaast bieden wij projecten aan waarbij een vriendenkoppel zich maatschappelijk in kan zetten en zo verschil kan maken in de maatschappij. Vriendschap en je maatschappelijk relevant voelen is niet voor iedereen met een beperking vanzelfsprekend. Veel jongeren met een beperking geven aan zich eenzaam te voelen. Het betreft dan vooral sociale eenzaamheid.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het blij maken van de jongeren. Het is voor beide een feestje als we een geslaagd koppel kunnen maken. Zij beleven samen veel plezier aan elkaar en leren ook van elkaar. Zien dat er een klik is en deze vriendschappen faciliteren geeft een heel positief gevoel.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Wij zijn nog niet zo bekend in Friesland en volop op zoek naar jongeren (14-35 jaar) met een beperking (Fysiek of verstandelijk) die het fijn vinden om vriendschap aan te gaan met iemand zonder beperking. En andersom zoeken wij vooral ook naar jonge vrijwilligers in dezelfde leeftijd die hier ook zin in hebben. Wij hopen over 5 jaar ook dat jongeren die zich aanmelden snel aan vriendschap geholpen kunnen worden omdat we voldoende jongeren hebben die zich bij Buddies willen aansluiten.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Een koppeling met twee buddies die met elkaar gaan kennismaken. Dat pakt elke keer weer anders uit en daardoor blijft het ook leuk. Je weet nooit hoe zo’n koppeling gaat verlopen. Ik vind het leuk om op pad te zijn en dat maakt dit werk ook zo leuk om te doen.

En waarom?

Wanneer er een klik is en je mensen blij kunt maken, dan geeft dat zo’n mooi gevoel. Het kan het begin zijn van een duurzame vriendschap en dat is toch wel erg waardevol.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Een beetje clichématig, maar blijf zo dicht mogelijk bij jezelf. Maak keuzes die bij jou passen, dan komt het meestal goed. En blijf openstaan voor nieuwe mensen en ideeën.

Vergelijkbare berichten