De week van Rina Ruiter (Coördinatiepunt SROI Fryslân)

Waarin onderscheiden jullie je?

Het SROI coördinatiepunt adviseert en ondersteunt opdrachtgevers en opdrachtnemers bij de uitvoering en monitoring van de Social Return afspraken in Friesland. Wij zijn echte aanjagers en hebben als doel om opdrachtnemers, inkopers, juristen en accountmanagers te ontzorgen, inspireren en vooral met elkaar te verbinden.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Ik ben jaren ondernemer en ondernemerscoach geweest. Beide met heel veel plezier. Op dit moment werk ik in loondienst. De vrijheid die ik ervaar in mijn huidige functie voelt vergelijkbaar met het ondernemerschap. Het ontwikkelen en pionieren vind ik geweldig! En vooral om vooruitgang en resultaat te boeken.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Als mens sta ik vooral in het hier en nu. Het is misschien niet verstandig maar ik hou me niet graag bezig met mijn persoonlijke ambities. Ik volg vooral mijn gevoel.

Wel hoop ik dat de Maatschappelijke impact die we kunnen realiseren met z’n allen, dus niet alleen door middel van SROI, groter wordt en breder omarmt wordt.  En daar draag ik graag een steentje aan bij.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?
En waarom?

Dat is een afspraak met Platform Goed Inkopen. Dit is een digitaal platform met impactbedrijven uit Groningen, Friesland en Drenthe. Een initiatief vanuit Groningen waarvan ik het belangrijk vind om ook in Friesland onder de aandacht te brengen. Ik geloof echt in die Noordelijke samenwerking. Bij Platform Goed Inkopen vind je een uitgebreid aanbod producten en diensten van impactmakers uit Groningen, Friesland en Drenthe.


Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Oei… heel eerlijk? Ik denk dat de huidige crisissen duidelijk hebben gemaakt dat veel MKB ondernemingen overbodig zijn. Niet fijn voor de ondernemers maar in mijn optiek waar. Mijn tip zou zijn ‘durf eerlijk naar je onderneming te kijken of je dienst of product nog wel meerwaarde en toekomst heeft in deze maatschappij. Durf innovatief en onderscheidend te zijn!’

Rina Ruiter

Coördinatiepunt SROI Fryslân

Vergelijkbare berichten