Ondernemend Friesland nieuws

De week van Robert Wielinga

De week van Robert Wielenga

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Robert Wielinga, partner van Centrum voor Bedrijfsopvolging. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging zijn alle 16 partners zeer ervaren ondernemers. Zij kennen het klappen van de zweep en zijn zelf eigenaar geweest van een of meerderere ondernemingen. Alle partners hebben hun eigen bedrijven groot gemaakt en ervaring opgedaan in fusies en overnames. Die kennis en ervaring zetten zij nu in voor andere ondernemers die vaak voor het eerst te maken krijgen met aan- of verkoop van een onderneming, of met familieopvolging. Het Centrum voor Bedrijfsopvolging is een toonaangevende speler in Nederland en heeft in elke regio in Nederland een of meerdere overnamespecialisten.

 

Alle partners van het CvB zijn in hun regio ook sociaal-maatschappelijk actief. Voor mij betekent dit dat ik o.a. voorzitter ben van Friese Zaken, wellicht de meest voortuit strevende businessclub van Friesland. Daarnaast ben ik ook voorzitter van Kredietunie Groningen en voorzitter van een DGA-Cluster van VNO-NCW en tevens businesscoach voor MKB-Noord.

 

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste aan mijn vak is dat ik ondernemers kan laten profiteren van mijn jarenlange kennis en ervaring. Natuurlijk ben ik ook wel eens als ondernemer “op mijn bek” gegaan, maar ik heb ook mogen proeven van het succes met meerdere bedrijven in Nederland. Juist het feit dat ik andere ondernemers vanuit de praktijk een spiegel voor kan houden en vaak daadwerkelijk kan helpen, maakt dat ik het mooiste vak van de hele wereld heb.

 

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Over 5 jaar ben ik naar verachting nog steeds betrokken bij het Centrum voor Bedrijfsopvolging, maar dan meer als ambassadeur en als coach van nieuwe partners.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Ik verheug mij zeer op een afspraak die ik samen met mijn collega Laurens Snoek heb met een ervaren ondernemer die overweegt zijn succesvolle onderneming over te dragen aan zijn zoon, dochter en schoonzoon.

 

En waarom?

Alle aspecten van bedrijfsoverdracht (van waarde, naar prijs, naar voorwaarden en overeenkomst) komen aan bod in dit traject. Gelukkig neemt de huidige eigenaar alle tijd voor een succesvolle overdracht. Want haast is bij aan- of verkoop van een bedrijf vaak een “dealbreaker”. Wij hebben de ervaring en nemen onze opdrachtgever mee in het proces waar wij specialist in zijn.

 

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Als ondernemer zou je eigenlijk minimaal eens in de drie jaar kritisch de waardeontwikkeling van je onderneming onder de loep moeten nemen. Je zult versteld staan welke informatie zo’n bedrijfswaardering je oplevert. Overigens is zo’n bedrijfswaardering veel meer dan het jaarlijkse gesprek met je accountant, want dat is toch vooral terugkijken. Nee, het is juist de scherpe analyse van een onafhankelijke bedrijfsadviseur die de marktontwikkelingen, de concurrentie en niet te vergeten de interne prestaties samen met de ondernemer tegen het licht houdt. En zo in staat is een professionele bedrijfswaardering te maken tot een waardevol instrument om toekomstig beleid op te baseren.

 

Robert Wielinga

Partner Centrum voor Bedrijfsopvolging

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling