De week van Romy van der Wiel (Romy van der Wiel Uitvaartzorg)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Romy van der Wiel, eigenares van Romy van der Wiel Uitvaartzorg. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheid jij je?

Ik onderscheid mij door nabestaanden steeds keuzemogelijkheden aan te bieden. Ik probeer hen ‘enthousiast’ te maken, zodat ze er zin in krijgen om een mooie uitvaart neer te zetten. Niets is ‘gewoon’ en niks ‘moet’. Er is niks mis met standaard, maar het kan ook anders!

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste is als mensen na de uitvaart zeggen: ‘Wat hebben wij er een mooie dag van gemaakt.’ Als uitvaartverzorger ben ik er trots op dat ik daaraan een bijdrage heb mogen leveren.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Dat mijn drijfveer nog steeds is om nabestaanden op weg te helpen naar een mooi en passend afscheid.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Ik heb volgende week een afspraak met Angela Kok, coördinator dagbesteding van Woonzorgcentrum St. Theresia in Joure over dementie en uitvaart. Ik wil mij als uitvaartverzorger meer in dit onderwerp verdiepen. Mensen worden steeds ouder en krijgen ook steeds vaker deze ouderdomsziekte. Ik krijg er in mijn werk dus ook steeds meer mee te maken.

We vinden het beide belangrijk dat er meer aandacht komt voor de nabestaande die dementie heeft en die een geliefde heeft verloren. Hoe ga je daarmee om na het overlijden van de partner en tijdens de uitvaart.

En waarom?

In de dagen na overlijden moeten er zaken worden geregeld. In de hectiek blijven deze mensen soms onderbelicht en komen zij niet toe aan rouwverwerking.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Voordat je het weet zit je in een bepaalde sleur en sta je niet meer open voor nieuwe dingen.

Vergelijkbare berichten