De week van Sietha Lolkema-Hooghiemstra (Hooghiemstra Makelaardij)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Sietha Lolkema-Hooghiemstra, van Hooghiemstra Makelaardij in Lippenhuizen. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheid jij je?

Door mijn frisse en nuchtere kijk op de woningmarkt. Mijn achtergrond in de agrarische sector maakt dat ik gewend ben dat het altijd anders gaat dan gepland. Als de markt veranderd kan ik snel schakelen en daar gericht op inspelen en het beste voor mijn opdrachtgevers er uithalen. Daar ligt ook mijn kracht, klantgericht, creatief en betrouwbaar.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste van mijn vak vind ik de verscheidenheid in mensen en woningen. De ene huizenkoper is heel zeker van zijn zaak en weet precies wat hij wil, de ander juist niet. Het is prachtig om elke keer samen tot een goed resultaat te komen. Als alles goed gaat met de aankoop of de verkoop van een woning, ben ik tevreden.

Waar wil je over vijf jaar na nu staan, als ondernemer?

Dat Hooghiemstra Makelaardij een makelaarskantoor is met een hoge klanttevredenheid. Groei is geen doel op zich, het altijd streven naar het leveren van nóg meer kwaliteit wel. Een goede naam en een hoge klanttevredenheid, zodat mensen tevreden op mijn dienstverlening terugkijken dat is het streven.

Noem eens een afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat
springt eruit, waar verheug je je op?

Een dag met niks op de agenda springt eruit en er op het einde van de dag achter komen dat het toch heel druk is geweest. Dat soort dagen vind ik het mooie van ondernemen.

En waarom?

Als ondernemer moet je niet bang zijn voor een lege agenda. Die onzekerheid hoort erbij en maakt het juist boeiend. Ik houd daar wel van. Bovendien is het een prachtig vak: wat op mijn pad komt pak ik vol enthousiasme aan.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Blijf altijd bij jezelf en ga uit van je eigen kracht. Twijfel niet aan jezelf en zeg geen dingen die je niet waar kunt maken. Wat je belooft, moet je doen.

Vergelijkbare berichten