De week van Sjaak Bakker (jakob bruin koffie op z’n best!)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Sjaak Bakker, eigenaar van jakob bruin koffie op z’n best!. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Wij zijn een koffie- en theebedrijf met 25 jaar werkervaring dat nieuwe en refurbished apparatuur levert. Wij hebben een grote voorraad koffiemachines en onderdelen voor zowel nieuwe als oudere types. Daarnaast leveren wij kwalitatief hoogwaardige ingrediënten zoals onze eigen jakob bruin koffiesoorten. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en hebben oprechte interesse in de persoon of bedrijf met wie we in gesprek zijn. Dat is iets natuurlijks en kun je niet aanleren. Afspraken nakomen en blijven communiceren. De belangrijkste kernwaarde!

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Achter elke deur gaat het over koffie of thee. Je komt dus op diverse plekken met gepassioneerde mensen. Dat slijpt de geest en verbreed je horizon.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Natuurlijk heb ik een idee waar we het bedrijf heen willen brengen, maar die zijn niet in beton gegoten. Ik doe dingen waar ik energie van krijg. Afhankelijk van wat er op mijn pad komt, maak ik weloverwogen keuzes.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Dat kan niet 1 afspraak zijn. Elke afspraak is bijzonder. De ene heeft meer consequenties dan de andere, maar daar zit voor mij geen voorkeur aan vast. Ik stap daar met evenveel energie in. Iedereen heeft een verhaal, daar ben ik nieuwsgierig naar. Momenteel hebben we veel ijzers in het vuur liggen en ik ben druk bezig om de puzzel te leggen voor nu en in de toekomst. Dat lukt niet alleen, vandaar veel leuke en belangrijke afspraken. Wel altijd in combinatie met een goede kop koffie of thee uiteraard.

En waarom?

Om een juist beeld te kunnen krijgen voor gedegen advies zal je informatie tot je moeten nemen over de persoon of een bedrijf. Alleen dan kun je de wensen koppelen aan de juiste behoefte. Door oprechte interesse te tonen krijg je mooie gesprekken waaruit juiste conclusies kunnen worden getrokken. Het is een misverstand dat het altijd positief moet zijn. Ook uit een minder fijn gesprek kun je goede punten halen. Dat is ook van toepassing op mijzelf en collega’s. Er is veel kennis en kunde onder de mensen. Vraag ernaar en houd jezelf van tijd tot tijd eens een spiegel voor.

Vergelijkbare berichten