De week van Sjoerd Langebeek

Waarin onderscheiden jullie je?

Veel persoonlijke aandacht voor de medewerkers. Onze medewerkers zijn het gezicht voor de gast en bepalen voor het grootste deel hoe de ervaring van de gast is. Het is daarom ontzettend belangrijk dat er waardering is. Een compliment geven gebeurt dan ook zeker! Voor Van der Valk begrippen zijn wij een relatief klein hotel, dat zorgt er ook voor dat de gast veel persoonlijke aandacht krijgt en dat de sfeer in het hotel soms op een professionele manier toch kneuterig kan aanvoelen. Zowel de gast als medewerker is bij ons geen nummer.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Ik vind het prachtig om continu te kijken naar dingen die beter kunnen. Dat geldt voor processen, kwaliteit, uitstraling en zeker ook duurzaamheid. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende horeca concepten en trends in eten dat het bijna een uitdaging is om daarin up-to-date te blijven. Wel is het ontzettend leuk om je smaak te blijven ontwikkelen en je gasten herkenbare en toch verrassende gerechten te serveren. Ook werken wij met veel (jonge) mensen. Om hen te begeleiden en te zien groeien vind ik ook echt geweldig. Het lijkt mij leuk om die jonge mensen over een aantal jaar weer tegen te komen in het begin van hun carrière. In dit vak is ook geen dag hetzelfde waardoor het nooit saai wordt. Als je iets hebt afgerond dient de volgende kans zich aan.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Een betere versie van mezelf/de ondernemer zijn dan de versie die ik nu ben. Ik probeer altijd de dingen te doen op een manier dat ik over 5 jaar trots terug kan kijken op wat ik heb gedaan en waar ik vandaan kom. Dat zal over vijf jaar niet anders zijn. Ook dan wil je weer die versie van jezelf over 5 jaar trots maken.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Volgende week staat er een afspraak gepland met de architect. Wij groeien uit ons pand en om in de toekomst aan de vraag en kwaliteit te blijven voldoen, is het noodzakelijk dat er een (duurzaam) modern gebouw komt. Stiekem wilde ik vroeger altijd architect worden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maar het spreekt voor zich dat dit soort afspraken er dan uitspringen.

En waarom?

Omdat dit een prachtige locatie in het Noorden is waar we nog lang willen blijven. Tegenwoordig verwachten gasten steeds meer van Van der Valk en daar willen wij nog lang aan kunnen blijven voldoen. Een nieuw pand, nieuwe energie en nog meer trots voor het prachtige bedrijf dat mijn ouders zijn begonnen lijkt mij genoeg reden om hiernaar uit te kijken.


Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Blijf altijd dichtbij jezelf zodat anderen je niet omver kunnen gooien.

Vergelijkbare berichten