De week van Vera Stilma (Vermogensbeheer Friesland)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Vera Stilma, directeur en adviseur vermogen van Vermogensbeheer Friesland. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Wij staan met beide benen op de grond en willen dicht bij onze klanten staan. Laatst was ik in een mooi Fries dorpje en zak ik een huis te koop staan. Vanuit een gesprek met de klant wist ik dat hij op zoek was naar ‘zoiets’, dan stuur ik hem een foto door. Wij hebben ontzettend leuke klanten en daar wil ik meer dan mijn best voor doen.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste van mijn vak is toch wel de afwisseling. Ik zit in beleggingsoverleg en ga mee in de ontwikkeling van de economie en de markten, maar mag ook een eigen portefeuille bedenken en invullen. Ontzettend trots ben ik ook op het feit dat we werk-leer bedrijf zijn en de manier waarop we dit inzetten. Ik ben ontzettend trots op onze werknemers over hoe ze hun begeleiden en ontzettend trots op de stagiaires, over hun ontwikkeling.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Op dit moment zit ik in een plan voor gedeeltelijk bedrijfsovername. Inmiddels ben ik 10% eigenaar van het bedrijf en volgend jaar wil ik doorgroeien naar 40%. Over drie jaar is het de bedoeling om ook de meerderheid in handen te krijgen. Hiermee geven we ons bedrijf en onze werknemers continuïteit en daarmee blijven we nog heel lang bestaan als ‘persoonlijk en onafhankelijke’ vermogensbeheerder. Sowieso denk ik dat het voor Friesland goed is om dit soort ondernemingen te behouden. De financiële wereld zit echt in het westen, ik ben daar veel en altijd val ik op. Ten eerste omdat ik een vrouw ben en ten tweede omdat we een Fries bedrijf zijn. Ik ben daar alleen maar ‘grutsk’op!

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Ik heb vanmiddag een gesprek met een accountant in het westen des lands. Hij vraagt mij vaak om bij gesprekken aanwezig te zijn of om de lijfrentegesprekken van hem over te nemen. De manier waarop ik zijn klanten begeleid en meeneem in het proces, vindt hij geweldig. Hij wil het beste voor zijn klanten en dan vraagt hij mij…. Een groter compliment kun je niet krijgen!

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Blijf jezelf en doe wat je leuk vindt. Dan hoef je verder niet veel te doen, het gaat het vanzelf omdat mensen je enthousiasme zien en geloven. Empathie is ondoorgrondelijk, maar zul je nooit krijgen als je alleen maar je verhaal vertelt.

Vermogensbeheer Friesland

Vergelijkbare berichten