Derde stakingsronde FNV Metaal op 31 januari in Leeuwarden en Heerenveen

Er worden staakstraten ingericht waar de deelnemers zich – voorzien van een mondkapje- kunnen laten registreren.

Locaties/tijdstip

Leeuwarden:  tussen 09.00 -10.00 uur
Parkeerplaats 4 simmerkrite Groene Ster in Leeuwarden

In Heerenveen worden de stakers verwacht, tussen 09.00 en 10.00 uur, op de parkeerplaats van het Abe Lenstra stadion (voorkant)

Meerdere bedrijven

De stakers zijn werkzaam in de Metaal & Techniek bedrijven in Friesland, zoals Hiatus, Strukton Worksphere, Equans, SRI Veenwouden, Unica (Pranger Rosier), Polem Lemmer, Feenstra Verwarming Mokobouw, SMI Dokkum en vele andere bedrijven.

FNV Metaal regiobestuurder Wilma Nieveen: “Niemand begrijpt dat de werkgevers nog steeds niet over de brug willen komen. Met een belabberd loonbod van gemiddeld slechts 1,4% procent en tal van verslechteringen op veel terreinen blijven de werkgevers nog altijd een nieuwe cao in de Metaal & Techniek blokkeren. Terwijl de sector zit te springen om vakmensen erbij, ook hier in Friesland. Met al die verslechteringsvoorstellen van de werkgevers komen die er echt niet bij.”

“Er is volop werk, zoveel dat tal van technici het best wel lastig vinden om te staken omdat het zo druk is en ze hun klanten niet in de steek willen laten. Tegelijkertijd staken zij juist om een aantrekkelijke CAO te krijgen die meer collega’s naar de sector trekt, zodat diezelfde klanten in de toekomst niet zo’n lange wachttijd meer hebben. Juist door te staken in een tijd dat het erg druk is, laten zij zien dat ze onmisbaar zijn! We blijven doorstaken voor een goede en eigentijdse cao!”

Belangrijkste cao-eisen FNV Metaal:

  • Een loonsverhoging (5%) en eerlijke beloning voor jongeren, vrouwen en uitzendkrachten. Een minimaal bruto uurloon van € 14,-.
  • Geen verplichte consignatie vanaf 55 jaar en 2 vakantiedagen erbij.
  • Vaste contracten voor flexkrachten die langer dan 9 maanden werken op een functie.
  • Zware beroepenregeling: ouderen kunnen 3 jaar voor hun pensioenleeftijd stoppen met werken.
  • Afschaffen van jeugdlonen.

Vergelijkbare berichten