Bouwgroep Dijkstra Draisma start nieuwbouw tweede woontoren Lyceumpark Dokkum

Verkoop

Eind 2011 naderde het Lyceumpark in Dokkum met 7 parkvilla’s, 13 woningen, twee woontorens van 14 appartementen in een prachtig park met haven haar voltooiing. Eén woontoren van zeven appartementen werd niet gerealiseerd. De woningcrisis had in 2011 haar dieptepunt bereikt en dat was goed merkbaar in de verkoop van nieuwe woningen. Dijkstra Ontwikkeling – gelieerd aan Bouwgroep Dijkstra Draisma – besloot daarom de laatste woontoren uit de verkoop te halen. In 2015 begon de woningmarkt weer aan te trekken. Daarop besloot Dijkstra Ontwikkeling eind september om de laatste woontoren opnieuw in de verkoop te brengen. Binnen een week waren de zes appartementen verkocht. Alleen het penthouse staat nog te koop bij makelaardij Roos Dokkum.

Volbracht

Het uitgangspunt voor de bijzondere locatie was een landschappelijk plan die de plek teruggeeft aan de stad en haar bewoners. Door de realisatie van de tweede woontoren wordt dit plan volbracht en wordt één van de mooiste plekjes in Dokkum compleet gemaakt. De appartementen en het penthouse hebben rondom uitzicht op de fraaie molen “De Hoop” en het oude stadsbolwerk. De appartementen staan in een parkachtige omgeving, aan de Dokkumer Ee, tegen het cultuurhistorisch centrum aan.

Compliment

De tweede woontoren is gelijk aan het appartementencomplex dat enkele jaren geleden opgeleverd is. “Met de verkoop van de tweede woontoren merken we dat de woningmarkt weer in de lift zit. Binnen een week alle appartementen verkopen is als vanouds” aldus Dirk Jan de Rouwe, Hoofd Ontwikkeling bij Bouwgroep Dijkstra Draisma. “Het is een compliment aan het goed doordachte plan van Inbo Architecten en een verrijking voor de stad Dokkum”. De woontoren wordt in de tweede helft van dit jaar opgeleverd.

Delen via

Vergelijkbare berichten