Hoe ben je in het horeca-vak gerold?
Ik kom uit een ondernemersgezin en heb in mijn leven veel verschillende dingen gedaan. Met compagnon Paul van der Boom heb ik al acht jaar het evenementenbureau Smart Camels. Dat liep tót de Corona-crisis prima en zo deden we ook dingen samen met Grand Café Z. Dat vond ik leuk, want ik heb altijd de droom gehad om events ook te linken aan een café. Omdat in een goed café mensen bij elkaar komen. En tot rust komen. En met een fijn gevoel weer naar buiten lopen. Die positiviteit past heel goed bij me. Toen Grand Café Z in september 2019 failliet ging heb ik het gelukkig samen met vastgoed-ondernemer Evert Jan Hofstra kunnen overnemen.
Hoe liep het?
We hadden de groei er vanaf oktober goed in. De lunches begonnen lekker te lopen en ook de aanpassingen op de kaart werkten goed. Wat in financiële zin ook goed was is dat we hier in het Z-gebouw tal van ruimtes hebben, die voor van alles en nog wat kunnen worden gehuurd. Dat geeft ook weer aanloop naar het café en het restaurant. Kortom: we waren tevreden met de ontwikkelingen.
En toen kwam de Corona-crisis. Hoe gaan jullie daar mee om?
Dit is voor niemand leuk en voor de horeca toch wel een kleine ramp. Maar ik ben optimist. Wie flexibel is, creatief is en open staat voor samenwerking kan er straks goed uitkomen. Een van de acties die wij hebben doorgevoerd is dat we hier in gebouw Z een complete media-studio hebben gebouwd, met alles erop en eraan. Zowel de AV-middelen als diverse decorstukken hadden we met Smart Camels al, dus dat was allemaal per direct inzetbaar. In Corona-tijd kunnen hier dus virtuele lessen, cursussen en workshops worden geproduceerd, maar het gaat wat ons betreft veel verder. Die studio maakt dat Grand Café Z een unieke hub is waar onderwijs, ondernemerschap en de ontspannen sfeer van een lounge-café hand in hand gaan. Dat vind ik inspirerend. Het voelt als een kick dat mensen hier graag willen zijn.
Schets eens in enkele zinnen waar je over twee jaar wil staan. Wat is jouw droom?
Ik ben een sociaal dier. Alleen al mensen geen hand kunnen geven is voor mij lastig, dus ik hoop uiteraard dat we deze crisis snel achter ons kunnen laten. Hoe de economie zich ook verder zal ontwikkelen; mijn droom is dat Grand Café Z over twee jaar een inspirerende plek is waar studenten, ondernemers en andere gasten inspiratie, creativiteit en ontspanning weten te combineren.
Sinds kort heeft het bedrijf ook vastgelegd: www.goeiehap.nl
Een bijzonder ‘eten wat de pot-schaft’, thuisbezorg-concept.
Kijk op de website voor de nadere gegevens.