Dit zijn de ongeschreven kledingvoorschriften op kantoor

De mannen mogen geen korte broek dragen op kantoor en de vrouwen wel een jurk of rok. Het is en blijft een discussie die al jaren aan de gang is en waar maar geen eind aan lijkt te komen. Ieder jaar wanneer het kwik weer boven de 20 graden uitkomt, zien we dat deze discussie weer opnieuw wordt aangezwengeld. Overigens geldt dit niet alleen voor kleding, maar ook voor schoenen. Waarom mogen vrouwen wel open schoenen of slippers dragen, maar is het bij mannen een absolute no go om met een paar teenslippers naar kantoor te gaan? Reden genoeg dus om hier eens in te duiken, want welke regels gelden en eigenlijk en dan met name de ongeschreven regels.

De huidregel voor vrouwen

Dat een korte broek voor mannen een no go is, dat weten we inmiddels wel. Toch gelden er ook voor  vrouwen bepaalde regels en dat is met name de huidregel. Dit is een regel die iets zegt over hoe ‘bloot’ een vrouw op kantoor mag zijn. Wat we zien, is dat 60 procent acceptabel is. Dit lijkt veel, maar met een jurk zonder mouwen is dit natuurlijk zo gehaald. Bij mannen geldt net even wat anders. Zo is een korte broek vaak niet bepaald gewenst en moet je ook oppassen met korte mouwen. Overigens is volledig mouwloos voor mannen helemaal uit den boze en is het ook goed om even te kijken naar zichtbare tatoeages.

Zorg voor een jurk die lang genoeg is

Jurken zijn er in allerlei soorten en maten. Het is dus wel belangrijk dat je even rekening houdt met de lengte van de jurk. Wat een ongeschreven regel is, is dat de jurk op het moment dat je zit, ook tot net over de knieën komt. Is dit niet het geval, dan moet je je afvragen of deze jurk niet meer geschikt is voor het strand of in je vrije tijd, dan om te dragen naar je werk. Nu kun je deze jurk prima dragen op het moment dat je met je baby achter de kinderwagen loopt, maar naar kantoor is niet heel verstandig. Overigens is het wel aan te raden om een mom bag aan te schaffen wanneer je regelmatig met je baby op pad gaat. Deze tassen zijn namelijk ideaal om alle spullen mee te kunnen nemen, zonder dat je lang hoeft te zoeken.

Zorg dat je fris ruikt

Omdat deze kleding discussie vooral in de zomer actueel is, nemen we dit laatste punt ook even mee. Op het moment dat het warmer wordt, is de kans dat we zweten natuurlijk ook groter. Des te belangrijker is het om te zorgen dat je fris ruikt. Stel nu dat je als vrouw iedere dag een grote shopper meeneemt naar je werk, zorg er dan ook even voor dat je er standaard deodorant in doet, zodat je de hele dag door fris ruikt. Niet alleen fijn voor jezelf, maar vooral ook voor je collega’s. Hoewel je zou verwachten dat dit geen aandachtspunt zou hoeven zijn, is een nare geur van een collega toch iets wat regelmatig voorkomt.

Delen via

Vergelijkbare berichten