Doop conceptmotorjacht Doerak 780.NL

 

 

Tweede Paasdag, 5 april 2010 om 11.30 uur

bij Holiday Boatin aan de Eeltjebaasweg
op ’t Ges in Sneek:

 

Doop conceptmotorjacht
Doerak 780.NL

NL = No Limit. Elektrisch varen zonder beperkingen

 

 

Elektro- én dieselpower voor de zekerheid

Stil en zorgeloos elektrisch varen met power van geluidarme dieselmotor voor veiligheid, onafhankelijkheid en stroomopwekking.

 

Overal genieten van luxe

Non-stop het comfort van thuis, ook op plekken zonder walstroom, dankzij extra grote capaciteit.

Ongekend gebruiksvriendelijk

Eénpersoonsbediening dankzij doordacht ontwerp van de deck layout en toepassing van nieuwe techniek, zoals dwarsscheeps geplaatste waterjets om soepel aan te kunnen leggen.

Voor iedereen

Het met behulp van TNO ontworpen ergonomische interieur staat borg voor optimale toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarom is de Doerak 780.NL ook zeer geschikt voor beginners, senioren en mensen die slecht ter been zijn.

Maandag 5 april om 11.30 uur zal de heer ing. J.H. (Bert) Verbaan, sales engineer Motion Control & Drive Technologies bij Siemens Nederland de Doerak 780 No Limit dopen.  

Geen beperkingen

De No Limit kent niet die beperkingen die conventionele elektrisch aangedreven en hybride motorjachten hebben. Dankzij geavanceerde elektrotechniek van Siemens Nederland en Victron Energy kan de boot onafhankelijk van laadpunten (walstroom) naar wens geheel elektrisch of met assistentie van de aan de elektromotor gekoppelde generator varen.

Afhankelijk van de vaarstijl kan de schipper tot ca. 3,5 uur — het gemiddelde aantal uren dat een waterrecreant vaart  — geruisloos het platteland en de natuurgebieden verkennen. Zonder afstand te moeten doen van het comfort van thuis kan hij aanleggen aan een steiger zonder een laadpunt (walstroom), zoals de schitterende gratis Marrekrite ligplaatsen in Friesland.

De eigen energiecentrale en –opslag zorgen ervoor dat ook tijdens het stilliggen onbeperkt stroom met een spanning van 12 en 220 Volt beschikbaar is voor alle mogelijke apparatuur, van laptop tot stofzuiger.

Hoe snel men ook vaart, er is altijd voldoende motorvermogen beschikbaar, ook bij slechte weersomstandigheden, omdat bewust gebruik gemaakt is van een zeer krachtige elektromotor (27 kW), een uitgebreid hoogwaardig accupakket en een overbemeten generatorset (30kVa).

Het stroomaggregaat komt, onder andere bij snel varen en om de accu’s altijd op peil te houden, automatisch in actie. De generator hoeft niet te draaien als gebruik wordt gemaakt van een ligplaats met walstroom. Een aansluiting van 6 Ampère is toereikend.

Ergonomie

Verblijven op de Doerak 780 No Limit is een unieke beleving van het Nederlandse waterland voor jong en oud, voor beginnende pleziervaarders en ervaren schippers. Geruisloos varen door natuurgebieden geeft een vaarvakantie een dimensie van ongekend formaat. Aanleggen en manoeuvreren is een fluitje van een cent, ook door één persoon, dankzij de vloeiend werkende, maar krachtige elektrische boeg- en hekjets.

Waar maar enigszins mogelijk heeft Doerak Sneek, geholpen door TNO, ergonomische voorzieningen getroffen die de salon, de bedden en de bergruimtes optimaal toegankelijk, overzichtelijk en letselontwijkend maken. De bediening is eenvoudig en duidelijk gehouden. Het toilet en de in hoogte verstelbare bestuurdersstoel zijn elektrisch, alsmede de koelkast en de kookplaat. Er is dus geen gas aan boord, hetgeen de veiligheid ten goede komt.

Maak een proefvaart!

De families Smits en Maasakkers nodigen u uit aanwezig te zijn bij de doop van dit unieke schip, een proefvaart te maken en geïnformeerd te worden over de bijzondere combinatie van elektrische aandrijving en stroomgeneratie. Zij ontvangen u graag met de bekende Friese gastvrijheid vanaf 10.00 uur.

Holiday Boatin

Doerak Sneek

Connie & Teus Smits

Judith van Maasakker-Smits & Joost van Maasakker

NL-8606 KA Sneek

Tel.: +31 (0) 515 – 413 781

Fax: +31 (0) 515 – 423 290

E-mail: info@holidayboatin.nl

Website: www.holidayboatin.nl

Voor de ontwikkeling van het conceptjacht Doerak 780.NL is door de provincie Fryslân subsidie verleend in het kader van het Regionaal Innovatie Programma ‘Fryslân Fernijt’, in het bijzonder binnen het project van de elektrificering van de Friese huurvloot onder leiding van het Kenniscentrum Jachtbouw van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL).

Delen via

Vergelijkbare berichten