Doop rolstoelvriendelijke sloep

Het varen met grote(re) groepen is al mogelijk gemaakt door verschillende organisaties. Ook individueel zeilen voor mensen met een beperking (zelfs een zware fysieke) is opgestart in Friesland door de stichting “Sailability”.

Het idee van de heer Broman kon gerealiseerd worden door een robuuste, stabiele sloep aan te passen. In november 2008 werd de stichting “Sloepvaren met zorg” opgericht om sponsors en donateurs te verwerven, een sloep aan te kopen, aan te passen en in de vaart te brengen.

Het doel van de stichting “Sloepvaren met zorg” is mensen met een beperking in staat te stellen een dag te varen met mensen uit hun eigen netwerk (gezin, familie, vriendengroep, collega’s)

De provincie Friesland omarmde het idee om een sloep in de vaart te brengen voor mensen met een beperking en steunde het initiatief met een behoorlijke subsidie. Ook vele anderen partijen steunden het initiatief met grote en minder grote bijdragen. Al deze bijdragen bij elkaar stelden de stichting in staat om de sloep aan te schaffen en aan te passen.

De stichting “Sloepvaren met zorg” is in staat geweest de sloep door verschillende aanpassingen geschikt te maken voor mensen met een beperking. De sloep is voorzien van een hydraulisch plateau met rijgoten, mobiele hand-afstandbediening met tuimelaarschakelaar voor hydraulische besturing, instapstokken en navigatieapparatuur. Daarnaast kan door de installatie van een Geomedic spraakcontact gemaakt worden met het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Zij kunnen, indien er iets gebeurt op medisch gebied, zorgen voor ondersteuning op afstand en ook kunnen zij er voor zorgen dat in noodgevallen de ambulance of ambulanceboot uitrukt.

Delen via

Vergelijkbare berichten