Ondernemend Friesland nieuws

Douwe Faber en Michiel Ottevanger starten duurzaam ontwikkelbedrijf D4

Douwe Faber en Michiel Ottevanger starten duurzaam ontwikkelbedrijf D4

D4 is opgericht met een duidelijk doel: het ontwikkelen van het energiesysteem van de toekomst; duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar. Het ontwikkelbedrijf ambieert de energietransitie te versnellen door duurzame energieprojecten niet alleen te initiëren en te ontwikkelen, maar vooral ook te investeren in die ontwikkeling. D4 richt zich op het ontwikkelen van een breed scala aan projecten in de Nederlands markt, zoals: warmtenetten, aardwarmte, biogas, waterstof, zonneparken, zonnedaken, energieopslag en de implementatie van nieuwe technologieën.

“Wij geloven dat Nederland barst van goede duurzame ideeën en kansen. Om deze daadwerkelijk te verzilveren en duurzame energie te produceren, leveren wij compleet ontwikkelde energieprojecten. Projecten waarin we geloven en waarin we durven te investeren”, zegt oprichter Michiel Ottevanger.

 

Nederlandse institutionele beleggers en banken zijn steeds meer bereid om de bouw en exploitatie van goede duurzame energieprojecten te financieren. Maar investeren in de ontwikkeling zien zij vaak als te risicovol. D4 investeert juist in die ontwikkelfase. Op deze manier kan het ontwikkelbedrijf meer en sneller duurzame energieprojecten van de grond te krijgen. Wat leidt tot productie van meer duurzame energie.

 

D4 gaat zich vestigen in op de Energiecampus in Leeuwarden. Deze energiecampus wordt mede door D4 verder ontwikkeld tot een duurzame hub voor het energiesysteem rondom Leeuwarden.

 

De oprichters

Douwe Faber richtte in 2003 Ekwadraat op. In de afgelopen 16 jaar heeft hij dit onafhankelijke energie-adviesbureau opgebouwd tot een onmisbare speler in de energietransitie. Douwe: “Ik ben een enthousiaste ondernemer. Ik haal mijn energie uit het opzetten en begeleiden van duurzame initiatieven tot volledige realisatie. Complexiteit zie ik als uitdaging.” Douwe heeft brede ervaring op managementniveau.

 

Michiel Ottevanger was verantwoordelijk voor business development bij Vermilion Energy. Hier startte en leidde hij diverse geothermie projecten. Hij ontwikkelde het eerste project waarbij een gasput wordt hergebruikt voor de winning van geothermie in Middenmeer, Noord-Holland.

 

“Ik zie vooral ruimte voor nieuwe kansen en om te ondernemen door het energiesysteem als geheel te bekijken”. Mijn grootste uitdaging is om in de projectontwikkeling een ‘common ground‘ voor alle betrokken partijen te vinden. Vanuit een gemeenschappelijk doel ontwikkelen we samen breed gedragen energieprojecten.”

 

Michiel Ottevanger en Douwe Faber zien deze stap en de energietransitie met veel vertrouwen tegemoet: “Het tempo van de transitie kan alleen worden opgevoerd als we meer duurzame energieprojecten realiseren en vervolgens ook exploiteren. Juist in die ontwikkeling maakt D4 het verschil”.

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling