Drachten ontplooit razendsnel als watersportplek

Er staan tal van ideeën en initiatieven op de agenda om de gemeente in deze positieve flow te houden. Een deel van deze plannen, naast de vaarweg van Drachten, is reeds al uitgevoerd. Denk aan Oudega aan het water, natuurwoongebied De Peinder Mieden, het behoud van De Welle als regionaal trainingscentrum voor zwemtalent. Ook Jachthaven De Drait levert een grote bijdrage om Drachten positief op de kaart te zetten middels digitale promotie.

De meetbare initiatieven van de gemeente, zoals de ingrijpende vernieuwingen in het centrum, hebben geresulteerd in compleet nieuwe denkwijze. Deze nieuwe manier van denken zorgt voor ideeën zoals de aanleg van strandjes en het maken van een groot meer nabij Drachten: ‘The sky is the limit’.

Duurzaamheid

Aan de politieke agenda in de gemeente Smallingerland waait een duidelijk duurzame wind. Linkse en rechtse partijen hebben de handen ineen geslagen. Hun missie: De zichtbaarheid van Smallingerland vergroten, toeristen aantrekken en investeren in de watersport. Drachten gaat een duurzame toekomst tegemoet.

Delen via

Vergelijkbare berichten