Druktemakers Heerenveen nu ook onderdeel Haan Reclamewerk groep

Het bekende Haan Reclamewerk uit Stiens dankt haar sterke positie in de signmarkt aan het principe van ‘zelf doen’. Het zijn de ambachtelijke vaardigheden die kwaliteit toevoegen aan het reclameproduct, zo weten ze. Dit uitgangspunt vraagt wel om een breed scala aan eigen productiefaciliteiten. Na twee eerdere overnames is daarom nu Druktemakers uit Heerenveen aan de groep toegevoegd. Dit bedrijf is al jaren een vertrouwde naam in de reclamebranche in Friesland en zal de groep als geheel het gewenste extra fundament in de regio geven.

Vanuit haar sterke positie in het noorden groeit het Haan Reclamewerk van vandaag vooral door het toenemend aantal nationale accounts. Denk aan landelijke winkelketens, zakelijke dienstverleners, horecabedrijven en overheidsinstellingen. Deze opdrachtgevers waarderen het principe van ‘inhouse’ en de brede ervaring die dat met zich meebrengt. Zo lukt het Haan Reclamewerk om zich te onderscheiden van haar directe concurrenten en dat vertaalt zich weer in een gezonde groei. Deze positieve ontwikkeling vraagt wel een divers machinepark, montagecapaciteit en vakkennis. “Uiteindelijk zijn het de ambachtelijke vaardigheden die de kwaliteit toevoegen aan het ontworpen en geproduceerde product. Dit gaf ons vleugels toen we ‘klein’ waren en dat werkt nu nog steeds zo,“ aldus commercieel directeur Christiaan de Jong van Haan Reclamewerk. Het bedrijf vertrouwt inmiddels op een team van ruim 40 specialisten; ontwerpers, werkvoorbereiders, printoperators, lassers, reclamewerkers en monteurs.

Hechte groep gepassioneerde reclamemakers

In 2022 nam Haan Reclamewerk al twee andere reclamebedrijven in de regio over. Nu is daar dus Druktemakers uit Heerenveen bijgekomen. Een regionaal actieve signmaker met een mooie klantenkring en het specialisme in bedrijfskleding is een waardevolle aanvulling op de productportfolio van de hele Reclamewerk groep. Ook ziet de directie van beide bedrijven veel overeenkomsten in de bedrijfscultuur. Vorig jaar werd de eveneens in Heerenveen gevestigde Sign & Media Groep overgenomen, dat bedrijf is vooral actief in bovenregionale accounts. De twee bedrijven gaan hun krachten bundelen, een logische stap want ze vullen elkaar perfect aan en helpen de groep om de Friese markt adequaat te bedienen. Dat zal gebeuren vanuit een nieuwe locatie langs de A7 in Heerenveen en uiteraard met ondersteuning van de productiefaciliteiten in Stiens. Directeur Willem Steegstra van Druktemakers ziet het dan ook als een goede zet voor zijn team en de vaste klanten; “We worden onderdeel van een groep gepassioneerde reclamemakers, dat voelde vanaf het eerste moment vertrouwd en kansrijk.”

Sign & Media Groep en Druktemakers Heerenveen gaan verder onder de naam Druktemakers Reclamewerk BV. De nieuwe organisatiestructuur wordt gefaseerd uitgerold zodat klanten gewoon op de vertrouwde contactpersonen en korte lijntjes kunnen rekenen. De verhuizing naar

Businesspark Friesland-West 25-A staat gepland voor half januari 2023. De officiële opening wordt in de zomer verwacht.

Vergelijkbare berichten