Duurzaam bouwen als basis voor nieuw bouwmanagementbureau DOC17

Bundeling van krachten

Eric Groothuis en Detlef Nijhuis zijn geen onbekenden in de bouwwereld. Zo heeft Groothuis ruime ervaring in de aannemerswereld en stond hij aan het hoofd van enkele gerenommeerde bouwbedrijven. Nijhuis heeft als oprichter van een bouwmanagementbureau ruime ervaring als bouwmanager en was hiervoor actief als projectleider en werkvoorbereider in de bouwwereld. Beiden onderstrepen het belang van duurzaam bouwen. Groothuis: “Onze toekomst bouwen we vandaag. Door goed te kijken naar de aanpasbaarheid van huisvesting, groeiwensen en de directe omgeving, kun je ook in de toekomst gebruik maken van houdbare en flexibele huisvesting. Dat je daarbij kiest voor duurzame oplossingen lijkt ons niet meer dan logisch. Je kiest daarmee heel bewust voor huisvesting met toekomstperspectief én voor een prettige leefomgeving voor volgende generaties. En het mooie is, door slim gebruik te maken van subsidies en certificeringen, kun je je investering ook nog eens terugverdienen.”

Duurzaam bouwen: in materiaal én relaties

Nijhuis gaat daarin nog een stap verder: “Duurzaam bouwen doe je niet alleen, dat doe je samen. Samen met onze opdrachtgevers én onze bouwpartners. Wanneer een bouwproject aan ons wordt toevertrouwt, dan zetten wij in op een duurzame relatie met alle partners die bij het proces betrokken zijn. Als bouwmanagers zijn we daarin een verbindende partij, waarbij we respect hebben voor ieders expertise. Wat we als een van onze belangrijkste opdrachten zien, is dat we onze opdrachtgevers altijd bewust maken van de kansen die duurzaam bouwen te bieden heeft. Onze meerwaarde zit hem onder meer in het toetsen op duurzaamheidsmogelijkheden in een zeer vroeg stadium. Al voordat er ontwerpen op tafel liggen, kunnen wij doorrekenen in welke mate duurzaamheid meerwaarde biedt. We doen dat onder andere samen met experts op het gebied van duurzame toepassingen, certificeringen en subsidiemogelijkheden. Niet voor niets is onze naam Duurzaam Ondernemers Collectief: we werken graag samen met experts.”

Eerste projecten

De orderportefeuille van DOC17 is vanaf het eerste moment goed gevuld en de eerste projecten zijn inmiddels in de voorbereidende fase. De transformatie van het Techniekhuis in Hengelo is daarin het meest zichtbaar. Dit Techniekhuis wordt de toekomstige leerwerkplek van leerlingen in de bouwsector. DOC17 zorgt voor een gestroomlijnd proces, een toets op duurzaamheidsmogelijkheden en de aansturing en bewaking van het budget en proces.

Delen via

Vergelijkbare berichten