Duurzaam Doen Huis wil meegroeien met technische ontwikkelingen

Duurzaam Doen Huis
‘Levensecht onderwijs voor studenten en bedrijven. Werken met duurzame technische installaties van meer dan 20 fabrikanten uit Nederland. Voor de vakgebieden installatietechniek, elektrotechniek en domotica. Centrum Duurzaam maakt duurzame technieken zichtbaar voor studenten en medewerkers van bedrijven. Dat is het Duurzaam Doen Huis van ROC Friese Poort’, zegt Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam vol trots. ‘Voor elke installatie hebben we een praktijkopdracht ontwikkeld’, vult Durk Reitsma, docent installatietechniek, aan.

Samen opleiden
‘Het is belangrijk dat docenten en bedrijven studenten opleiden’, beweert Roeland Westra stellig. De praktijkopdrachten van het Duurzaam Doen Huis zijn ontwikkeld door docenten. Doordat docenten technische trainingen volgen bij de fabrikanten zijn de praktijkopdrachten snel aan te passen aan de technische ontwikkelingen. Natuurlijk is het mogelijk om bij vragen contact op te nemen’. Ook staan we altijd open voor gastcolleges en bedrijfsbezoeken’, is de eensgezinde reactie van de aanwezige leveranciers Atag, Brink Climate Systems, Technea, Intergas en BUVA.

 

Voorbeeld
Centrum Duurzaam wil met het Duurzaam Doen Huis niet alleen voorop lopen, maar ook een voorbeeld zijn voor andere ROC’ s in Nederland. De eerste praktijkervaringen zijn inmiddels al uitgewisseld met bijvoorbeeld het Koning Willem I College. Ook is er een samenwerking met het Energy College waarbij de ROC’ s uit Friesland, Groningen en Drenthe met elkaar samenwerken. De praktijkopdrachten van het Duurzaam Doen Huis zijn in deze samenwerkingen uitwisselbaar.

Delen via

Vergelijkbare berichten