Ondernemend Friesland nieuws

Duurzame aandrijving van bedrijfswagens met electric PTO van Wierda Hybrid

Duurzame aandrijving van bedrijfswagens met electric PTO van Wierda Hybrid

Een van Frieslands meest innovatieve familiebedrijven huist in Joure: Wierda Hybrid Technologies is de naam. René Wierda, van de derde generatie, zit inmiddels aan het roer. De directeur ziet zijn bedrijf als engineeringsbureau dat klanten met duurzaamheidsoplossingen ontzorgt. “Wij begrijpen de wereld van de klant en gebruiker. Wierda Hybrid rust niet tot de ideale oplossing voor elke afnemer is gevonden!”

Electric PTO

Wierda Hybrid Technologies stelt ondernemers in staat een bijdrage te leveren aan een groene, leefbare wereld. Met praktische oplossingen brengt het bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen dichterbij. De elektrische PTO (power take-off) van het bedrijf is zo’n oplossing. Deze krachtafnemer drijft de opbouw van voertuigen elektrisch aan. “Veel bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw willen elektrificeren”, vertelt Wierda. “Wierda Hybrid helpt hen daarbij. Wij beseffen dat het bij aanschaf van voertuigen en onderdelen om kostbare lange-termijnbeslissingen gaat. Ondernemers willen verstandige keuzes maken en voldoen aan de maatschappelijke roep om verduurzaming. Onze electric PTO is dan erg aantrekkelijk. Van betonmixer tot autolaadkraan, van koelsysteem tot hoogwerker: de elektrische PTO drijft het aan. Na het inschakelen van je conventionele PTO, neemt de Electric PTO automatisch de aandrijving van de opbouw over en schakelt de dieselmotor uit. De opbouw en motor functioneren dus los van elkaar, maar zijn perfect op elkaar afgestemd. Wanneer bijvoorbeeld de boordspanning van je voertuig te laag is, grijpt het slimme managementsysteem direct in. De motor wordt automatisch gestart. Hiermee is de elektrische PTO dé oplossing voor bedrijfswagens.”

 

Voordelen

Daarmee houden de voordelen van de Electric PTO nog niet op, meent Wierda. “De geluidsreductie en uitstootreductie vergroten de gebruiksmogelijkheden. Stadscentra en stiltezones zijn hierdoor niet langer verboden terrein voor zwaar materieel. Bovendien is de PTO bedrijfszeker. Het laad- en lossysteem werkt altijd, vanwege de parallelle hybride aandrijving. Door de hoge energiedichtheid van het accupakket is het systeem bovendien compact en licht van gewicht. Het systeem is eenvoudig op bestaande voertuigen te bouwen, ongeacht het merk of de opbouw. Ook is de PTO geheel aan te passen aan elk laad- en lossysteem, voor elke vermogensbehoefte of standtijd en uiteindelijk besparen ondernemers op deze wijze sterk qua brandstofgebruik!”

 

Freon fan Fossylfrij Fryslân

Al enige jaren is Wierda Hybrid lid van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân. Een Fries duurzaamheidsnetwerk met ruim 130 leden om de provincie Fryslân versneld te verduurzamen. “Maatschappelijke betrokkenheid verschijnt in meerdere gedaanten”, legt Wierda het lidmaatschap bij de Freonen uit. “Als oud familiebedrijf onderkennen wij de waarde van het behoud van productie en werkgelegenheid binnen onze provincie. Als wij niet genoeg innovatie bieden aan jonge mensen, lopen wij de kans dat zij hun heil elders zoeken. Dat willen wij voorkomen. Door jongeren te binden met kennis, kunde en duurzaamheidsinnovaties pakken wij onze maatschappelijke rol. Het Freonen-lidmaatschap sluit hier perfect op aan.”

 

Vakkennis

Oplossingen op maat behoren tot het standaardaanbod van Wierda. Het begon allemaal met Wierda Bedrijfswagens, opgericht door Enne-Jacob Wierda in 1931. In 2005 verscheen Wierda Voertuigtechniek ten tonele. Een enthousiast team richt zich hier op het ombouwen van voertuigen. Vanuit de behoefte klanten te helpen en het milieu te ontlasten, begon het bedrijf ook hybride oplossingen te ontwikkelen. Zo kwam onze Freon op het idee de door de PTO aangedreven opbouw van trucks elektrisch aan te drijven. Deze plannen mondden in 2014 uit in Wierda Hybrid.

 

 “Al de opgedane kennis tijdens deze jaren borgen we, zodat deze aan álle klanten ten goede komt”, vertelt de directeur. “Voor ieder vraagstuk hebben wij een geschikte oplossing. Een klant komt met een vraag, wij komen met een oplossing. Zo werkt het al bijna 90 jaar bij Wierda en daar komt nooit verandering in!”

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling