Duurzame Doeners: Arice Kuijpers, CEO van BlueRevo, een nieuwkomer in de Friese regio

Hoe helpt BlueRevo mee aan een duurzamer Friesland?

Ons motto is: ‘Why waste waste’. Bij BlueRevo zien we afval niet als een probleem, maar als een waardevolle bron voor duurzame energie. Wij kunnen met onze gepatenteerde vergassingtechnologie afval omzetten naar groene energie, zonder schadelijke uitstoot. Denk hierbij aan verschillende soorten afval, zoals hout, huishoudelijk en industrieel afval, als het maar biologisch afbreekbaar is. We willen begin 2023 hiervoor de eerste commerciële installatie bouwen in Friesland. Het is een beetje een technisch verhaal: de focus ligt op de productie van syngas om een warmtekrachtkoppelingssysteem te laten draaien voor warmte en elektriciteit. Het – teervrije – syngas kunnen wij nog verder verwerken naar waterstof, CO2, methaan, methanol en ammoniak. Deze technologie is de afgelopen 20 jaar ontwikkeld door een internationaal team van ingenieurs.  

Waarom doen jullie dit?

Wij, een kleine club van lokale ondernemers, hebben BlueRevo opgericht omdat duurzaamheid in ons hart zit. We hebben onze krachten gebundeld en dit internationale team bij elkaar gebracht om op Nederlandse bodem een onderneming te starten. We willen (MKB-)bedrijven helpen met een alternatief voor fossiele brandstoffen zoals gas, olie en kolen. Daarvoor gaan we relatief kleine installaties maken die overal ter wereld te plaatsen zijn, daar waar de behoefte het grootst is. Dan moet je denken aan plekken waar afval- en energieproblematiek spelen. De installaties worden modulair ontworpen en dat maakt opschalen eenvoudig.

Wat levert het op?

Minder afval, meer duurzame energie en energie-onafhankelijkheid voor ondernemers. Dat zijn onze uitgangspunten. Daar komt dan ook de zekerheid bij van langjarige vaste energieprijzen, wat ondernemers als muziek in de oren zal klinken in deze tijden. Ook zorgt BlueRevo voor werkgelegenheid in Friesland, want we zijn een snel groeiend team van ingenieurs en andere professionals.

www.bluerevo.nl

Vergelijkbare berichten