Duurzame Doeners: Future Fuels

In deze editie van ‘Duurzame Doeners’ – een rubriek van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân – staat Future Fuels uit Oudehaske centraal. Al generaties lang richt deze onderneming zich op de ontwikkeling van duurzame dieselbrandstoffen van hoge kwaliteit met onder andere Blauwe Diesel als resultaat. Marije Wiersma (afdeling marketing/communicatie) vertelt er als zesde generatie van dit familiebedrijf graag meer over.

Wat is de missie van jullie bedrijf?

„Als familiebedrijf zijn wij trots op onze lange geschiedenis. Ruim 150 jaar geleden is de basis gelegd voor Future Fuels. Ooit begonnen in de turf en op dit moment verkopen we de meest duurzame dieselbrandstoffen die geschikt zijn voor de modernste technologie. Wij willen hiermee de wereld van vandaag écht een stukje beter maken. Voor onszelf, maar vooral voor onze kinderen en kleinkinderen. Met onze Blauwe Diesel en Neste MY Renewable Diesel (HVO100) zorgen wij er voor dat ondernemers stap voor stap minder vervuilend kunnen werken. De brandstoffen zijn ook beschikbaar voor particulieren.”

Hoe is Blauwe Diesel ontstaan?

„In eerste instantie leek biodiesel een mooi alternatief voor fossiele brandstoffen, maar er zaten te veel nadelen aan. Zo veroorzaakt biodiesel door vetzuren en bacteriegroei aangetaste pakkingen en brandstofpompen. Wij zochten verder en kwamen zo in contact met het Finse Neste. Dit bedrijf produceert Neste MY Renewable Diesel: een duurzame dieselbrandstof die herwinbaar is, emissiearm, FAME-vrij en waarmee je tot wel 90% CO2e kunt reduceren. Wij hebben het met trots in Nederland geïntroduceerd. In samenwerking met het brandstoffenlaboratorium Intertek Caleb Brett in Hoogvliet hebben we de unieke Blauwe Diesel 20, 30, 40 en 50-productlijn ontwikkeld. Hierbij staat het getal voor het percentage HVO dat toegevoegd is aan een hoogwaardige minerale diesel. Dé manier om stap voor stap te verduurzamen.”

Wat is het resultaat?

„Steeds meer sectoren, zoals de landbouw, transport, grondverzet en scheepvaart, ontdekken de voordelen van Blauwe Diesel en Neste My Renewable Diesel. Sinds de start van de verkoop van duurzame biobrandstoffen in 1994 hebben we tot op heden in Nederland een reductie kunnen realiseren van meer dan 250 miljoen kilo CO2e!”

Vergelijkbare berichten