Duurzame Doeners: Kooi Camerabeveiliging

De ruim 200 medewerkers van Kooi zetten zich dagelijks in voor de beste tijdelijke camerabeveiliging en broeidetectie in Europa. Hiermee levert het Drachtster bedrijf continu een bijdrage aan de voortgang van de bouw van een (duurzame) toekomst.

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) spelen al jaren een grote rol bij de (door)ontwikkeling van de producten van Kooi. Zo is de UFO GO ontwikkeld. Een camerasysteem dat volledig zelfvoorzienend draait op zonnepanelen. Door het kleine energieverbruik kan de UFO GO het hele jaar door in het veld staan. Daarnaast hebben al onze camerasystemen een laag energieverbruik. Als op locatie geen krachtstroom aanwezig is, levert Kooi duurzame energievoorziening. Het beste voorbeeld hiervan is de Solar Power Unit, een stroomvoorziening die volledig op zonne-energie draait. Verder stralen onze camera’s tijdens de avond en nacht geen kunstlicht maar infrarood licht uit tijdens hun detectie. Zo wordt het leven van mens én dier niet verstoord.

Kooi timmert internationaal flink aan de weg, inmiddels zijn wij hierdoor in 14 landen actief. Duurzame groei en sociaal ondernemen speelt daarbij een belangrijke rol. Om dit nog meer te verankeren in de bedrijfsvoering is Kooi in 2022 gestart met het ‘Green Team.’ Een aantal interne ambassadeurs geven hierin samen ‘handen en voeten’ aan het realiseren van de duurzame ambities van Kooi. Zo is Kooi in 2022 voor de 1e maal gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder en zijn de nieuwe kantoren volledig ingericht met circulair meubilair. Ook zijn er afspraken gemaakt met talentenbedrijf Caparis om een deel van de productie over te nemen en worden er enkel nog elektrische voertuigen toegevoegd aan het wagenpark van Kooi.

In de komende periode zal de focus liggen op de verdere verduurzaming van de producten en de uitrol van het vitaliteitsplan binnen Kooi. Duurzaamheid wordt meer en meer één van de pijlers binnen de groeiambities van Kooi. We zeggen binnen Kooi dan ook niet voor niets: ‘Let’s secure a sustainable future. Together!’

Vergelijkbare berichten