Duurzame Doeners: TanQyou

Het moderne tankstation zal zich in de toekomst bevinden op een plek waar mobiliteit centraal staat, aldus Jan Harmen Akkerman, directeur van TanQyou. Al geruime tijd werkt TanQyou aan de ontwikkeling van mobiliteitshubs, zowel in wijken als in steden. Momenteel heeft het bedrijf drie wijkhubs in aanbouw en streven ze ernaar om in 2025 hun eerste Transferium te openen nabij Leeuwarden. Ook zullen er CityHubs komen in de grotere steden.

Het “Transferium Marssum” bevindt zich op een grote locatie aan de rand van de stad, waar alles rondom mobiliteit wordt gecombineerd. Het openbaar vervoer zal hier geregeld stoppen, er zullen deelauto’s, -scooters en -fietsen beschikbaar zijn en er wordt plaats gemaakt voor 360 parkeerplekken. De parkeerplaatsen dienen ervoor om de bereikbaarheid te verbeteren. Vanaf deze parkeerplaatsen kan men kiezen om verder te reizen middels deelmobiliteit of het openbaar vervoer. Bovendien biedt het transferium mogelijkheden tot het tanken van waterstof, snelladen en traditioneel tanken met fossiele brandstoffen. Ook voorziet het van ruimte voor andere diensten, zoals pakketkluizen.

Alles in één platform

Om de mobiliteit op alle fronten te verbeteren, werkt TanQyou niet alleen aan fysieke mobiliteitshubs, maar ook aan de verdere ontwikkeling van hun online mobiliteitsplatform. TanQyou denkt vanuit de klantbehoefte, aldus Akkerman. “De klant wil worden ontzorgd als het gaat om het mobiliteitsvraagstuk. We zullen energie en mobiliteit de komende jaren steeds meer als 1 dienst gaan beschouwen. Als aanbieder is het daarom belangrijk om alles te combineren en te integreren in een online platform. Er is één digitale omgeving, waar middels apps alles rondom mobiliteit te vinden en te regelen is. Van het huren van een deelscooter tot het afrekenen van de brandstoffen en het bestellen van een vers belegd broodje. Kortom: tanken, laden, betalen, delen en nog veel meer. Allemaal binnen één geïntegreerde online omgeving.’’

CO2-uitstoot tot in detail

Ook voor ondernemers wordt het nastreven van het CO2-beleid gemakkelijker gemaakt via deze app. Het in kaart brengen van de CO2-uitstoot wordt steeds belangrijker, aldus Akkerman. ‘’Voor bedrijven, maar ook voor klanten individueel. Wij kunnen als een van de eerste mobiliteitsplatformen in Europa de CO2-uitstoot van klanten in kaart brengen, tot in detail. Hoe? Wij combineren de gegevens van de auto, wat iemand heeft getankt en zelfs het rijgedrag. “Op die manier is de berekening goed te maken, en kun je je medewerkers zelfs stimuleren om duurzame keuzes te maken.”

Vergelijkbare berichten