ECOstyle laat Black Friday groen kleuren

Op de dag die bekendstaat om veel aanbiedingen en goedkope aankopen, kiest ECOstyle juist voor een groen tegengeluid. Black Friday is een fenomeen dat overgewaaid is uit de Verenigde Staten en stimuleert om op die vrijdag veel producten te kopen voor een lage prijs. Dit gaat samen met een negatieve invloed op het milieu, zoals overproductie, meer afval en een flinke CO2-uitstoot. Verschillende duurzame organisaties hebben Black Friday omgevormd tot Green Friday, met als doel  bewustzijn over duurzaam consumeren te vergroten. Ook ECOstyle, al duurzaam vanaf 1967, omarmt Green Friday en gaat die dag in het veld in actie.

Dit jaar steekt het ECOstyle Team de handen uit de mouwen op het heideveld in Huis ter Heide, een project van Natuurmonumenten. De focus ligt op het herstel van dat stuk heide, waar nu jonge boompjes en andere begroeiing de heide proberen te overwoekeren. Heide is een ecosysteem dat afhankelijk is van zorgvuldig beheer om de voor Nederland unieke flora en fauna te beschermen. Het ECOstyle Team gaat op Green Friday in samenwerking met Natuurmonumenten boompjes en opslag verwijderen uit het heideveld, om zo de heide open en zonnig te houden en de heide gezond kan uitgroeien. Zo kan de voor heide specifieke biodiversiteit in stand gehouden worden en is dit ook een stimulans voor de terugkeer en het voortbestaan van unieke planten- en diersoorten.

Martine Olijslagers-Kuip, CEO ECOstyle: ‘ECOstyle omarmt Green Friday! Op vrijdag 24 november besteden we met ons team nóg een beetje extra aandacht aan de natuur. In ons bedrijf zijn we iedere dag bezig met de natuur en het herstel hiervan. Op Green Friday gaan we met het hele team naar buiten en helpen we samen met Natuurmonumenten de natuur een extra handje!’

Lancering ECO Garden Support-programma

Om Green Friday extra kracht bij te zetten, lanceert ECOstyle op deze dag haar ‘ECO Garden Support’ programma. Een programma waarin een budget van € 2.500,- beschikbaar gesteld wordt voor een groen initiatief.

Hoe werkt het? ECOstyle nodigt tuinliefhebbers uit om mee te doen om samen meer duurzame tuinen of buurtprojecten te realiseren. Mensen met groene ideeën die graag willen meedoen worden uitgenodigd om zich aan te melden via de website ecostyle.nl/ecogardensupport. Hier kunnen ideeën voor het vergroenen van de eigen tuin, buurt of anders project ingediend worden. De grootte van het project maakt niets uit. Het gaat om het principe van het verduurzamen van het eigen stukje groen. Een panel van ECOstyle zal de inzendingen beoordelen en 3 projecten nomineren. Vervolgens zal de ECOstyle community de winnaar kiezen. Het winnende project wordt beloond met een bijdrage van €2.500,- , waarmee de droom van een meer duurzame omgeving gerealiseerd kan worden.

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden