Ondernemend Friesland nieuws

Edward Kobus maakt een jaar lang elke dag een tekening

Eward Kobus 360

Of hij nu ziek was, moe, brak of compleet zonder inspiratie; dat hinderde niks. Een jaar lang maakte illustrator en ontwerper Edward Kobus (32) elke dag een tekening. Gisteren verscheen de 365e, de laatste in de serie.

Waarom?

Om publiciteit te genereren (Alle tekeningen werden gedeeld via social media). Maar bovenal voor de ontwikkeling en het experiment. Wat voor tekening maak je als het veel te laat is geworden de nacht ervoor. Of wat als je een flinke griep te pakken hebt?

 

Resultaat

De onderwerpskeuze was elke dag vrij. Het kon een stilleven zijn, of een Fries landschap. Het resultaat is dan ook divers te noemen. Van realistische pentekeningen van onder andere de Oldehove en de Kanselarij (kwam pas af om 4 uur ’s nachts…) tot tekeningen die volledig uit de fantasie zijn gekomen.

 

Genoeg materiaal voor een goed gevulde portfolio waarmee de ondernemer hoopt klanten te werven. Particulier, mensen die graag een een mooi stadsgezicht aan de muur willen. Maar ook professionals. In de creatieve sector. De communicatie- en marketingbranche bijvoorbeeld. Of architecten die hun ontwerpen op een originele manier willen presenteren.

 

Lelijkheid

Werd er dan niks lelijks opgeleverd? Jazeker! Experimenten met ecoline die vormeloze modellen opleverden. Of -totaal inspiratieloos- een stilleven van een wasknijper. Het hoort erbij en is bovendien goed voor het leerproces. Al was de tekenaar op dagen van mislukking chagrijniger dan doorgaans het geval is.

 

Hoe nu verder? Elke week publiceerde Edward Kobus een weekoverzicht van de in die week gemaakte werken. Alles onder de hashtag #EdwardsDailyDrawing. Aanstaande vrijdag verschijnt een laatste overzicht op de site, met aandacht voor het mooiste, maar ook het lelijkste. Als afsluiting.

 

En daarna? Gewoon lekker verder tekenen. Liefst op dagelijkse basis. Nieuwe terreinen verkennen. Al worden de lelijkste misbaksels nu allicht wél voor publicatie op twitter en Facebook behoed.

 

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling