Eerste kunstwerk op gerecyclede Formule 1 banner

Een baanbrekend kunstwerk is ontstaan uit het restmateriaal van promotionele banners van de Formule 1 in Zandvoort, dankzij de innovatieve start-up Sign Again uit Dokkum. PVC spandoeken worden gerecycled tot nieuw plaatmateriaal waar nog steeds delen van de originele bedrukking zichtbaar zijn, wat elk stuk uniek maakt. De veelzijdige vormgever Byfrank werd gevraagd om een kunstwerk op dit bijzondere materiaal te creëren.

Uit de uitgebreide collectie streetlife foto’s die Frank van Dijk van Byfrank in verschillende landen heeft gemaakt en bewerkt, is een prachtige kunstdruk gerealiseerd op dit materiaal, met behulp van de geavanceerde Durst-printer. De beelden die zijn bewerkt met contourlijnen zijn tastbaar opgedikt, waardoor het werk een tweedimensionale diepte krijgt. De platen worden met een preegtechniek / embossingstechniek geperst. Tijdens het produceren van de Sign Again platen ontstaat er een tweedimensionale diepte. Daarna wordt de plaat voorzien van de print.

“Dit project is een schitterend voorbeeld van het verheffen van een afvalproduct tot kunst en toont de mogelijkheden van creativiteit en milieubewustzijn in perfecte harmonie”, aldus Frank van Dijk. “We hopen dat dit kunstwerk niet alleen bewondering zal wekken, maar ook zal inspireren tot meer initiatieven die kunst en duurzaamheid combineren.”

Foto’s: Byfrank

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden