Eerste lustrum Bureau Schmidt

Het eerste lustrum heeft Schmidt als een "wervelwind" ervaren. "Er is heel veel gebeurd. Ik maakte in het begin werkweken van al gauw zeventig uur. Gaandeweg kwamen er collega's bij – tot inmiddels twintig fte. De projecten groeiden, de zaak verhuisde een paar keer en ik werd ook nog eens tweemaal vader. Maar mijn ambitie was groot en door de leuke reacties van klanten hield ik het ook vrij gemakkelijk vol."

Hoogtepunten

Bureau Schmidt is gespecialiseerd in projectmanagement, infra-advies en engineering; van initiatieffase tot oplevering. Bij hun projecten zijn bedragen van enkele tienduizenden euro's tot vele miljoenen gemoeid. "Wij zijn zeer veelzijdig, dat klopt", aldus Schmidt. "Dat komt ook omdat ik het lastig vind om nee te verkopen. Bij mij is het glas altijd halfvol. Wij gaan ingewikkelde opdrachten dus niet uit de weg maar zoeken naar oplossingen. Daarbij wordt de kwaliteit altijd goed in de gaten gehouden." De milieueffectrapportage en de bestuurlijke besluitvorming van De Skieding (N358), de herinrichting van het gebied rond het hoofdkantoor van Achmea in Zeist, het projectmanagement bij de Bûtenfjild sloepenroute, de uitvoeringsbegeleiding rondom de herinrichting van Sexbierum, het ontwerp Kluifrotonde Dokkum, het ontwerp Herinrichting Spoorstrjitte Deinum, het 3D-ontwerp van de spooronderdoorgang in Deventer en het advies en onderhoud voor alle Marrekrite-aanlegplaatsen; het is een kleine greep uit de hoogtepunten in de afgelopen vijf jaar. "Ik ben ook zeer blij met de raamovereenkomsten die we onlangs hebben gesloten, bijvoorbeeld met de Gemeente Leeuwarden – voor het onderhoud van de kademuren en damwanden in Leeuwarden – en met acht gemeenten op de Veluwe.

Samenwerken

De klussen zijn deels toe te schrijven aan de goede naam die Bureau Schmidt met de jaren heeft opgebouwd. "We zijn een middelgroot bureau met de voordelen van zowel klein als groot. Zo is onze organisatie plat, flexibel en laagdrempelig. Wij werken bijvoorbeeld met vaste contactpersonen en zijn ook 's avonds en 's ochtendsvroeg goed te bereiken." Maar de juiste partnerschappen zijn minstens zo belangrijk, weet Schmidt. "Hierdoor kunnen wij snel opschakelen en ook de grotere klussen aannemen. Zo werken we nauw samen met Bartels Infra en Goudappel Coffeng." Om ook het midden van het land goed van dienst te kunnen zijn, zijn er voorbereidingen gaande voor een tweede kantoor in Zwolle, verklapt hij. "De markt trekt weer aan, er is veel werk. Ik denk dat Zwolle in 2018 een feit is." Schmidt ziet zijn personeelsbestand graag meestijgen naar een "ideale omvang" van 25 tot 30 fte.

No-nonsense

De vijfde verjaardag is officieel op 1 oktober. Aangezien de zaken voor de wind gaan, komt er dus een groots feest? Schmidt moet lachen. "Nee hoor! Past helemaal niet bij ons. Daar zijn we veel te bescheiden voor. Noem ons no-nonsense." Maar het zomaar voorbij laten gaan, zal niet gebeuren, voegt hij er gelijk aan toe. "We staan er zeker bij stil, waarbij we onze opdrachtgevers niet vergeten. Dankzij hen hebben wij immers zulk leuk werk! Dat beseffen wij ons maar al te goed." Eén verjaardagscadeau is inmiddels al bekend. "Vanaf november zijn we ISO-gecertificeerd", aldus een trotse Schmidt. "Dit zet nog maar eens een streep onder het feit dat onze bedrijfsprocessen dik in orde zijn."

Delen via

Vergelijkbare berichten