Eerste paal Waterpark Oan ‘e Poel Terherne

De eerste paal op Waterpark Oan ‘e Poel, zoals het voormalige kampeerterrein is omgedoopt, wordt geslagen door de familie Kort uit Leeuwarden. “Zij kampeerden tientallen jaren op de camping en waren vervolgens de eerste kopers”, aldus Dijkstra die laat weten dat de verkoop eind vorig jaar startte en zeer voorspoedig verloopt. “Binnen zes maanden is meer dan de helft van de in totaal 33, overwegend luxe, recreatiewoningen verkocht. Bijna net zo als in de topjaren voor de recessie.”

Crisistijd

Dijkstra heeft wel een verklaring voor deze opvallende ontwikkeling. “Wij zeggen altijd dat een plan zichzelf verkoopt als de locatie, het product en de prijs goed zijn. Dat geldt zeker voor dit project, maar er is meer aan de hand. We merken hier, maar ook bij onze andere recreatieprojecten in den lande dat mensen met geld en/of een goed inkomen in deze tijd van crisis en onzekerheid kiezen voor een waardevaste investering. Waar ze ook nog eens zelf plezier van hebben en rendement uit kunnen halen als ze het verhuren. Die optie en de bijbehorende bemiddeling bieden we namelijk ook.”

Waterpark Oan ‘e Poel is één van de toplocaties uit het aanbod van Tadema Vastgoed ( verkooporganisatie Tadema Bedrijven, red.), erkent Dijkstra. “Recreatiewoningen aan het water zijn populair, maar ook schaars. En als ze dan ook nog eens in Friesland en aan de grote meren liggen, ben je eigenlijk wel verzekerd van animo. Daar komt bij dat dit plan fraai van opzet is en de woningen onder architectuur en duurzaam worden gebouwd. Wat ook meetelt is dat men uit verschillende varianten, groottes en prijsklassen kan kiezen. Anders gezegd: voor elk wat wils.”

Diverse typen

De prijzen van de woningen op Oan ‘e Poel variëren van € 200.000 tot € 400.000 (v.o.n. en excl. BTW). Geïnteresseerden die hier niet aan hun trekken kunnen komen, kunnen aan de andere kant van Terherne, op Waterpark Sneekermeer, terecht. Ook hier ontwikkelt Tadema Bedrijven een eigentijds plan direct aan het water. “Hier bouwen we 68 woningen, waarvan in korte tijd een derde is verkocht”, aldus Dijkstra die laat weten dat Tadema aan de boorden van het Sneekermeer twee modelwoningen heeft gebouwd die in de weekends druk worden bezocht. Ook worden inmiddels de eerste 15 woningen gebouwd.

Delen via

Vergelijkbare berichten