Eerste steen Gezondheidscentrum Wergea gelegd

In Wergea kan de vlag uit want 3 februari, is de symbolische eerste steen gelegd voor een volledig nieuw gezondheidscentrum. De huisarts van het dorp, Renate de Groot, heeft al vele jaren een praktijk waarin ze samenwerkt met Fysiotherapie Hettinga en Trip, apotheek Sonnega, verloskundigen It bertehûs en diëtiste Martha van der Velde. De huisvesting is echter al jaren hard toe aan vernieuwing en de nieuwbouw is dan ook een langgekoesterde wens. Het nieuwe en volledig duurzame gebouw is prachtig geplaatst in de nieuwbouwwijk Grut Palma aan Oan Het Alddjip. Het laatste stuk braakliggende terrein midden in de wijk wordt nu dus bebouwd. De locatie is goed bereikbaar vanuit het oude centrum via de, eveneens nieuw aan te leggen, fiets en voetgangersbrug.

Bouwbedrijf Kimsma heeft de gang er goed in en we verwachten dat deze zomer de nieuwe locatie al gebruikt kan worden. Naast de huisartspraktijk, de fysiotherapeut, de apotheek (met een Servilocker afhaal automaat), de verloskundigen en de diëtiste zal ook de Thuiszorgorganisatie Het Friese Land zich hier vestigen. Verder is er nog ruimte voor uitbreiding met enkele extra zorgverleners en deze zijn dan ook van harte welkom.

De partners zijn heel blij dat ze in staat zullen blijven om de zorg dicht bij de mensen te brengen en hebben vertrouwen dat ze Wergea en omliggende dorpen in de toekomst kunnen blijven voorzien van goede zorg.

Vergelijkbare berichten