Elektrische auto opladen kan nu in 30 minuten

Het snellaadstation voorziet elektrische auto’s in 30 minuten van een volle accu met groene stroom. Dat is tien tot twintig keer sneller dan een reguliere laadpaal. Gebruik maken van het snellaadpunt kan met een speciale laadpas van Essent. Die pas geeft ook toegang tot andere snellaadstations in Nederland en is aan te vragen op www.essent.nl/elektrischrijden.

Het laadstation is eerst een jaar lang getest door taxibedrijf Kijlstra dat meedeed aan een onderzoek naar snelladen. “Dankzij die ervaringen zijn we nu klaar om het grote publiek te verwelkomen,” zegt Hans Verwijs, projectdirecteur van Drive4Electric. “Snelladen is essentieel voor de doorbraak van elektrisch rijden.”

Fryslân is door het Ministerie van Economische Zaken, Innovatie en Landbouw benoemd tot een van de vijf Nederlandse focusgebieden Elektrisch Vervoer. Het snellaadpunt is onderdeel van een project van Drive4Electric, Essent, gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân, Epyon en Tamoil.

Drive4Electric is een projectbureau van de provincie Fryslân om elektrisch vervoer in Fryslân te stimuleren en werkgelegenheid rondom dit thema te bevorderen. De organisatie streeft ernaar om voor het einde van dit jaar nog drie snellaadpunten in Fryslân te openen.

www.drive4electric.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten