Elke dag première Basisopleiding trainingsacteur

Deze zesdaagse basisopleiding staat open voor iedereen. Er gelden slechts twee condities: je hebt aantoonbare spel- en improvisatie-ervaring en je hebt affiniteit met de welzijns- en gezondheidszorg [inclusief beroeps- en vaardigheidsopleidingen] en bedrijven. Dat zijn immers de sectoren waarin jij als trainingsacteur aan het werk gaat. Zo kunnen medewerkers en studenten hun sociale, communicatieve, didactische en/of medische kennis en vaardig- heden versterken dankzij jouw spel, techniek en inlevingsvermogen.

Wat je leert

Tijdens je zes opleidingsdagen word je ingewijd in verschillende acteertechnieken en spelvormen. Je leert ethische dilemma’s uitspelen, beproeft en verdiept uiteenlopende emoties en beoefent het gebruik van humor en andere ‘ijsbrekers’. Bovendien scherp je je improvisatievermogen, waarbij je in de huid kruipt van zeer diverse personen van angstige patiënt en tegendraadse cliënt tot overambitieuze collega of conflictmijdende bestuursvoorzitter. Kortom: je raakt vertrouwd met rollen die passen bij verschillende functies, bevoegdheden, leeftijden en situaties.

Skillslab

Opleidingsbureau Mieke Bouwens is de enige in Nederland die de basisopleiding trainingsacteur volgens de Skill- slabmethode aanbiedt. Voor de niet-ingewijde lezer: De Skillslabmethode is een vaardigheidsmodel waarbij met behulp van een vijfstappenplan beroepscompetenties aangeleerd worden. Het werken met acteurs als simulatiecliënt neemt daarin een belangrijke plaats. Enkele sterke troeven van Skillslab als didactisch

model: je leert hoe je interactie met de trainingsdeelnemer aangaat, diens leerdoelen ‘aanspeelt’ en heldere feedback geeft. Daarnaast leer je samenwerken met trainers en raak je vertrouwd met rolinstructies en cases. Tot slot doe je kennis op van verschillende gesprekstypen en de bijbehorende theorieën en modellen.

Deelnemers, locatie en data

Het maximale aantal deelnemers is twaalf. Locatie van de opleiding: Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Data: 7 en 21 september, 5 oktober, 2, 16 en 30 november 2010 [altijd op dinsdag] van 09.00 tot 17.00 uur.

Informatie en aanmelding

Wil je nadere informatie? Voel je vrij om te bellen of te mailen. Ook voor aanmeldingen:

Opleidingsbureau Mieke Bouwens

Giekerkerhoek 47

9061 AX Giekerk

a.bouwens@inter.nl.net

058 – 299 82 67

www.miekebouwens.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten