Elkien en Bouwgroep Dijkstra Draisma vieren 1000ste woningverbetering

Melvin van Eldik, die in de Breitnerstraat woont, werd vandaag verrast. Hij is de bewoner van deze 1000ste woning. Medewerkers van beide organisaties stonden vanmorgen voor de deur van zijn tijdelijke woning en verrasten hem met onder andere een flinke slagroomtaart en een mooie foto. Binnenkort keert hij terug naar zijn vertrouwde stek aan de Breitnerstraat.

Grootschalig project

In totaal worden er aan de Julianalaan en in de Breitnerstraat 270 woningen duurzaam verbeterd. De keuken, de douche, het toilet, de plafonds en de kozijnen zijn vervangen. Daarnaast zijn alle woningen aangesloten op een eigen collectief verwarmingssysteem. Het project is gestart in maart 2020 en wordt ondanks bijzondere corona omstandigheden toch in december afgerond.

Collectief warmtesysteem

De woningen zijn straks allemaal aangesloten op een eigen ontwikkeld innovatief collectief warmtesysteem. Ook zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst die de woningen voorzien van elektriciteit. Met al deze maatregelen zijn deze woningen uit 1959 gasloos en helemaal klaar voor de toekomst.

Ketensamenwerking

Elkien en Bouwgroep Dijkstra Draisma werken sinds 2016 succesvol samen als ketenpartners in het verbeteren en nieuw bouwen van huurwoningen. In deze keten werken ze intensief samen met vaste partners aan de ambitie woningen toekomst bestendig te maken. Van de 1000 woningen zijn er bijna 500 gasloos gemaakt. Met deze 1000ste woningverbetering werd feestelijk teruggeblikt op de samenwerking en tegelijk vol vertrouwen naar de toekomst gekeken.

Vergelijkbare berichten