Energie(k)loket Tytsjerksteradiel wint landelijke prijs

Het concept werkt en kan gemakkelijk door andere gemeenten worden opgepakt", oordeelde de landelijke jury over het werken in deze gemeente. De gemeente wint hiermee tien E-managers, die zij aan huiseigenaren kan uitlenen. De E-manager is een apparaatje dat bewoners inzicht geeft in het eigen gas- en elektriciteitsverbruik.

 

Doelstelling behaald

De gemeente stelde zich een jaar geleden samen met 12 bedrijven en 2 banken tot doel om 200 particuliere woningen in de gemeente te isoleren. Om dat doel tot uitdrukking te brengen, werd een replica van de befaamde (schaats)tegelbrug uit Gytsjerk gemaakt met 200 blanco tegels. Van elke woning die werd geïsoleerd, werd een tegeltje op de brug geplakt. Deze doelstelling is binnen één jaar behaald.

 

Feestelijke overhandiging

Op woensdag 7 november overhandigt Jeroen Vansson van Meer Met Minder de prijs aan de gemeente. Wethouder Doeke Fokkema reikt daarna de eerste E-managers uit aan de eerste particuliere deelnemers van het Energie(k)loket.

Daarnaast ontvangen wethouders Doeke Fokkema en Houkje Rijpstra, uit handen van het consortium, de volle tegeltjesbrug met tegeltjes van alle deelnemende woningen.

 

Delen via

Vergelijkbare berichten