Expositie David van Kampen: ‘Onderweg naar Arcardia’

Afgelopen winter, tijdens een atelierbezoek door leden van de werkgroep Exposities, haalde Van Kampen deze onbekende reliëf-schilderijen tevoorschijn. De leden stonden versteld. Stuk voor stuk indringende en prachtige werken. Zij zijn zeer verheugd dat deze schitterende kunstwerken nu voor een ieder te zien zijn in de Dorpskerk Huizum.

David van Kampen (1939) volgde aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam de opleidingen tot beeldhouwer en kunstschilder. Hij woonde en werkte achtereenvolgens in Leeuwarden, Bartlehiem, Amsterdam en Zwarte Haan. In Leeuwarden kennen we hem van het beeld van de handenklappende veehouders. Op 31 juni 2022 heeft dit beeld een nieuwe plek gekregen voor de Achmeatoren, de voormalige veemarkt. Niet minder bekend werd hij met het beeld De Tuinder bij de Huizumer brug. In vele van zijn schilderijen is ook de beeldhouwer te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de schilderijen die hij maakte van het Wad, allemaal met reliëf. Dit zijn de schilderijen waarmee hij veel bekendheid kreeg.

Tsjerkepaad

De Dorpskerk Huizum doet elk jaar mee met ‘Tsjerkepaad’. Een initiatief waarbij gedurende de zomer Friese kerken op zaterdagmiddag hun deuren open zetten voor publiek. Dorpskerk Huizum organiseert in die maanden kunstexposities. Dit jaar wordt met de expositie aangehaakt bij het cultureel programma Arcadia.

In de kerk is een mooi boekje (à € 1,00) verkrijgbaar van de openingstoespraak over vluchtelingen van Evert Duintjer Tebbens met afbeeldingen van kunstwerken van David van Kampen.

De expositie is nog te bezichtigen tot en met 10 september 2022, iedere zaterdagmiddag van 13:30 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Bezoekadres Dorpskerk Huizum: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden.

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden