Groot idealisme
Voor de meeste ondernemers is de keuze voor Fairtrade producten logisch. Het komt voort uit idealisme. Vaak hebben ze in ontwikkelingslanden gezien dat eerlijke handel bijdraagt aan de welvaart van de mensen daar. “Ik heb een passie voor Afrika. Het is voor de vrouwen daar belangrijk dat zij een eerlijk inkomen krijgen. Via verschillende organisaties in Nederland koop ik in. Ik probeer ieder jaar een ander project te steunen. Vorig jaar was dat een project in Mali, waar ze van recycled materiaal sieraden maken’. Aldus Marijke de Witte van Mode- en Cadeauboutique ’t Pareltje uit Makkum. Vaak gaat de keuze voor Fairtrade gepaard met de keuze voor streekproducten, vooral in de horeca.
Dankzij de vrijwilligers van de werkgroep
“Wij zijn vandaag langs zeer verschillende bedrijven geweest. Het is goed te zien hoe Fairtrade leeft in onze gemeente. Ik vond het mooi om te horen wat de motivatie van iedereen is om Fairtrade te worden. Ik ben ervan overtuigd dat wij de titel Fairtrade Gemeente dit jaar binnenhalen. Vooral dankzij de vrijwilligers van de lokale werkgroep”. Meldt wethouder Bakker.
Ambassadeur Fairtrade Gemeente
Manon Thomas vindt het eervol om ambassadeur Fairtrade te zijn voor gemeente Súdwest-Fryslân. “Ik vind het een logische zaak dat wij eerlijke handel doen. Daar zet ik me graag voor in. Maar ik heb vandaag veel ambassadeurs voor Fairtrade ontmoet.”
Eerlijke handel
In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en gemeente samen voor eerlijke handel. Fairtrade staat voor eerlijke handel, waardoor boeren en producenten een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en kunnen werken onder gezonde en veilige omstandigheden. Wij helpen hier graag aan mee.