Familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum onderneming van het jaar in Noordoost Fryslân

Onderneming van het jaar werd familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum. Het vleesbedrijf zet Noordoost Fryslân en Dokkum nationaal op de kaart met eerlijke ambachtelijke producten. In de worstmakerij wordt de beroemde Friese droge worst op turf en eikenhout gerookt. Jouke Jongsma, de rechterhand van directeur Lieuwe Weidenaar nam de prijs enthousiast in ontvangst.  Korfbalvereniging de Wâlden zag haar prestaties beloond worden met de titel sportploeg van het jaar, dankzij onder andere een kampioenschap in de eerste klasse B.

De kersverse burgemeester Klaas Agricola van Dantumadiel had de eer om de cultuurprijs uit te mogen reiken. Dit deed hij aan Anke Bijlsma, zij zat nietsvermoedend in de zaal. Bijlsma kreeg met de award waardering voor al haar culturele initiatieven. Zo is ze onder andere programmeur bij het programma ‘de Garnalefabryk’ in Moddergat, betrokken bij de ‘Dei fan de Fiskerij’, het Frysk Sjongers Gala, de kroegvoorstelling Kredyt en Krimp en actievoerster bij ‘Red de Sionsberg’.

Daarnaast werd Marijke Dikkerboom van beautysalon Marijke uit Hurdegaryp uitgeroepen tot ‘Ondernemer van het jaar 2017’. Al meer dan tien jaar timmert Marijke aan de weg. Buitengewoon Mooi mag de titel ‘Starter van het jaar 2017’dragen. Deze Lifestyle winkel van Tineke Kuipers- van Zwieten is in korte tijd een begrip geworden in Kollum en omstreken. Marijke Groenewoud (skeeleren) is verkozen tot ‘Sporter van het jaar’. Ze won tweemaal goud en één keer zilver op het EK skeeleren.

Fotograaf: Meint de Vries

Delen via

Vergelijkbare berichten