Familiegevoel als basis voor een succesvolle samenwerking tussen A.H. van Beek BV en Kuiper Verzekeringen

‘Kuiper Verzekeringen voelt als familie, al moest mijn vrouw nog wel haar goedkeuring geven’

Als Rob van Beek en Jan Tiemen Bosma elkaar begin 2023 ontmoeten op de internationale watersportbeurs Boot Düsseldorf, is het gevoel van beide kanten meteen goed. Jan Tiemen staat samen met enkele collega’s namens Kuiper Verzekeringen op de beurs, terwijl Rob er als (boot)liefhebber rondloopt. Een gesprek over Lemmer, vissen en varen legt het fundament voor een succesvolle en warme samenwerking.

Samen met zijn broer Tonnie is Rob van Beek sinds 2000 eigenaar van het in Wezep gevestigde familiebedrijf A.H. van Beek BV. Opgericht in 1963 en met momenteel zeventien werknemers in dienst is het bedrijf gespecialiseerd in straat-, riolerings-, onderhouds-, grond- en hekwerken. “Naast het ondernemen heb ik een voorliefde voor varen”, begint Rob, “en in die hoedanigheid was ik vorig jaar aanwezig op Boot Düsseldorf.” Op de stand van Kuiper Verzekeringen raakt hij in gesprek met accountmanager Jan Tiemen Bosma. Jan Tiemen daarover: “Ik kom uit Lemmer en Rob vertelde dat hij daar vaak naartoe gaat voor een vakantie. We spraken over vissen, varen en uiteindelijk over verzekeringen. Daar werd de kiem gelegd voor onze samenwerking.”

Het juiste moment

De kennismaking kwam op een goed moment, want Rob geeft aan dat de bedrijfsverzekeringen ‘niet lekker liepen’. “Ik was op zoek naar een nieuwe partij”, gaat hij verder, ”dus zo is het balletje gaan rollen. Het contact met Kuiper Verzekeringen voelde direct familiair aan. Mijn vrouw gaat echter over de kantoorzaken. Zij was niet in Düsseldorf en moest haar akkoord nog geven. ‘Waarom helemaal in Heerenveen?’, vroeg ze. Maar ook zij ging snel overstag.” Terug in Nederland zet het contact door. Er volgt een rondleiding op het kantoor in Wezep en Jan Tiemen maakt met zijn collega Tom Wijmenga een analyse van het verzekeringspakket van A.H. van Beek BV. “Je bouwt een band en vertrouwen op. Het is heel belangrijk dat er aandacht is voor preventie. Het gaat om het beheersen van de risico’s en dan is het goed om beide wegen, van preventie en verzekering, te verkennen zodat het verzekeringspakket klopt en dekkend is”, aldus Jan Tiemen.

Meerwaarde creëren

De keuze voor Kuiper Verzekeringen is cruciaal geweest, beaamt Rob. “We kwamen er al snel achter dat de elektrische installatie in onze opslagruimte niet gekeurd was. Als daar bijvoorbeeld brand zou uitbreken, zouden we niet verzekerd zijn. Na een externe keuring hebben we allerlei aanpassingen gedaan en is de boel goed verzekerd. Privé gezien was mijn rubberboot met zware motor onvoldoende verzekerd. Hij kan 84 kilometer per uur, maar was tot slechts 30 kilometer per uur verzekerd. Dankzij Kuiper Verzekeringen kregen we dat boven tafel.” Tom: “Alles moet kloppen en met elkaar corresponderen. Clausules op polissen, periodieke keuringen en de tenaamstellingen. Het hele bedrijf met bijbehorende portefeuille lopen we op die manier door, met als doelstelling om alle risico’s in kaart te krijgen en vast te stellen of de verzekeringsoplossingen nog aansluiten bij de risico’s. Dat hebben we binnen A.H. van Beek BV ook gedaan, wat tot meerdere noodzakelijke aanpassingen en uitbreidingen in het verzekeringspakket heeft geleid.”

Vast aanspreekpunt

Rob ziet Kuiper Verzekeringen als verlengstuk van zijn onderneming. Rob: “Het voelt prettig om alles op het gebied van verzekeringen uit handen te kunnen geven. Veel kantoren werken met een helpdesk, maar bij Kuiper Verzekeringen heb ik met Tom Wijmenga een vast aanspreekpunt. En als ik Jan Tiemen app om ’s avonds iets door te nemen, dan kan dat ook.” Jan Tiemen knikt: “A.H. van Beek BV is net als Kuiper Verzekeringen een familiebedrijf. We weten elkaar snel en makkelijk te vinden en zijn duidelijk en eerlijk in wat we doen. Verzekeringen zijn binnen bedrijven soms een ondergeschoven kindje, maar wij houden de klant scherp. Zo staan de werkzaamheden van een onderneming op de polis. Ga je hierin uitbreiden, dan willen we dat weten. Op die manier hebben we bij Rob de rioleringswerkzaamheden en het aanleggen van hekwerken bij evenementen aan de polis toegevoegd.” “Zo is de cirkel weer rond en blijven verrassingen uit”, aldus Rob afsluitend.

Meer willen weten? Ga naar www.kuiperverzekeringen.nl!

Vergelijkbare berichten