FB Accountants breidt uit

De la Ferté startte FB Accountants in 1994 en richt zich voornamelijk op bedrijven. Het accountantskantoor heeft klanten in alle lagen van vooral het mkb. Van fysiotherapeuten tot garages, van handelsondernemingen tot bouwbedrijven en van klein tot middelgroot qua omvang. “Dat maakt het werk ook zo mooi. Veel verschillende klanten met veel verschillende problemen. Die afwisseling is prachtig”, aldus De la Ferté.

Vanaf april zijn er met Ageeth Luning en Jappie Paulusma twee extra mensen aan het team van FB Accountants toegevoegd. Beiden werkten tot die tijd als zelfstandig ZZP’er. Daarmee werken er nu in totaal negen mensen bij het accountantskantoor. Paulusma heeft veel klanten binnen het notariaat meegenomen. Het accountantskantoor verbreedt hiermee het klantenbestand en kan een specialisatieslag maken richting deze doelgroep.

Toekomst

De la Ferté ziet de laatste jaren veel veranderingen binnen zijn professie. “Accountancy is lang een traditionele beroepsgroep gebleven. Vooral gericht op het doen van de aangiftes voor de belastingen en het maken van jaarrekeningen en dergelijke. De laatste jaren wordt veel van dat werk door automatisering vergemakkelijkt. Ook wij werken met de meest moderne softwarepakketten. Het traditionele boekhouden is nog steeds onderdeel van de werkzaamheden, maar het kost minder tijd. We zijn daarom bezig om onze diensten uit te breiden, hetgeen de komende jaren merkbaar wordt voor onze klanten.”

Niet dat De la Ferté zich zorgen maakt over de toekomst van zijn kantoor. “Je kunt niet stil blijven zitten. Je moet inspelen op de ontwikkelingen in de beroepsgroep. Maar klanten lopen ook niet zomaar weg. Wij werken toch vaak met heel persoonlijke gegevens. Onze klanten moeten ons kunnen vertrouwen. Een groot deel van ons klantenbestand bestaat uit vaste klanten die al meer dan vijftien jaar van onze diensten gebruik maken. Daar blijkt wel uit dat ondernemers hun financiële zaken in vertrouwen bij FB Accountants kunnen laten doen.”

Delen via

Vergelijkbare berichten