Feestelijk afscheid Sjouke Hoekstra bij Froonacker Van de Witte

Afgelopen vrijdag zwaaiden de medewerkers van Froonacker Van de Witte hun gewaardeerde collega Sjouke Hoekstra feestelijk uit. Na een dienstverband van bijna vijftig jaar gaat Sjouke met welverdiend pensioen.

Sjouke kwam in 1974 in dienst bij Sijtsma Verzekeringen, voorganger van Froonacker Van de Witte. Sindsdien is hij in talrijke functies aan het kantoor in Franeker verbonden geweest. In zijn rol als ICT-verantwoordelijke gaf hij succesvol invulling aan de implementatie en het beheer van diverse automatiseringssystemen. Hiermee heeft het bedrijf haar productiviteit en dienstverlening in de afgelopen decennia continu kunnen verbeteren.

Decennialang vrijwilliger

Naast zijn werk is Sjouke decennialang als vrijwilliger in Franeker actief geweest. Onder meer bij de brandweer en bij kaatsvereniging Jan Bogtstra. Froonacker Van de Witte waardeert de vrijwilligersactiviteiten van Sjouke enorm en de werkgever stelde zich daarbij altijd flexibel op. “Wij vinden als collega’s dat Sjouke al ruim 49 jaar voor best heeft opgeslagen”, vertelt Anne Bergsma van Froonacker Van de Witte. Daarom prijkt er nu een prachtige krans aan de gevel van Sjouke zijn huis.

Op zijn laatste officiële werkdag hebben de collega’s Sjouke in het zonnetje gezet. Daarbij lag de nadruk op zijn vrijwilligersactiviteiten en zijn passies voor muziek/dj’en en BBQ. Na het ontbijt is Sjouke door de brandweer verrast en met veel tumult naar kantoor gebracht waar zijn collega’s hem met luid applaus onthaalden.

Arbeidsvitamines

Als doorgewinterde dj trakteerde Sjouke zijn collega’s deze laatste werkdag op heerlijke arbeidsvitamines. De dag werd uiteraard smakelijk afgesloten met een BBQ en borrel in de zonnige kantoortuin. Vanzelfsprekend was de hele familie van Sjouke aanwezig op deze bijzondere afsluiting.

Een dienstverband van bijna vijftig jaar is echt heel bijzonder. Anne Bergsma: “Als directie en medewerkers wensen wij Sjouke, samen met zijn vrouw Anna, een mooie nieuwe fase en welverdiend pensioen toe!” Froonacker Van de Witte is al ruim tachtig jaar actief als advies- en bemiddelingsbedrijf in de financiële dienstverlening. Met een team van dertig medewerkers ondersteunen zij klanten met risicobeheer, verzekerings- en pensioenadvies.

Vergelijkbare berichten