Ondernemend Friesland nieuws

‘Financiële Lifestyleplanner’ Douwe Ploeg

‘Financiële Lifestyleplanner’ Douwe Ploeg

Oh jee, de Coronacrisis. De beurzen gingen in maart als een baksteen naar beneden. Wie bleef zitten maakte vervolgens veel verlies weer goed, maar oh, oh, wat zijn die aandelenmarkten beweeglijk gebleven. Zozeer zelfs, dat de redactie bij het schrijven van dit stuk geen flauw idee had waar de AEX zal staan, op het moment dat u dit leest. Kortom: we zijn het spoor bijster. Gelukkig hebben we in Friesland nog wel wat mensen die het hoofd koel houden. Hieronder; een kennismaking met Douwe Ploeg van Douwe Ploeg Financiële Lifestyle Planning

Wanneer ben je met je bedrijf begonnen?
Met de inzichten die ik had opgedaan gekoppeld aan mijn eigen visie en ervaring heb ik in 2013 besloten mijn eigen bedrijf te starten.

 

En wat doe je precies?

Ik geef mensen inzicht en overzicht in hun financiën waardoor zij in staat zijn de juiste keuzes te maken. Meer leven in het hier en nu in plaats van alles wat je nog wilt doen, zien en/of ervaren uit te stellen naar later. Door je financiën juist te managen ben je in staat meer uit het leven te halen. De mens op 1 en daarna pas de cijfers! Geld inzetten als middel om je mooiste leven te creëren.

Stel: je krijgt in 2020 100.000 euro. Waar zou je dit geld in investeren?

Een prachtige vraag voor een Lifestyle Planner. Uiteraard heb ik vanuit mijn expertise mijn eigen lifestyle plan. Zo staat op mijn lijstje van wensen een vakantie naar Hawaï. Dat gaan we zeker doen. Daarnaast zou ik een dag minder gaan werken. Tot slot zou ik een deel toevoegen aan mijn spaarpot voor later. 

Leg eens uit?
Het leven is geen repetitie. Daarom is het zaak om dingen die je altijd hebt willen doen te realiseren voordat het te laat is. Nu genieten van het leven is nummer 1. Vrije tijd is het middel om nog meer leuke dingen te doen die op het wensenlijstje staan zoals genieten van de kleinkinderen. De spaarpot voor later betreft een beleggingsfonds op basis van wetenschappelijke inzichten. Hiermee creëer ik meer gemoedsrust en zorg ik ervoor dat ik later ook nog leuke dingen kan doen.

Wat is de slechtste investering die je ooit hebt gedaan?
Beleggen in een zogenaamd aandelenleaseproduct. Een populair beleggingsproduct in de jaren 90 waarbij je geld leende, waarvoor een mandje aandelen werd gekocht bestaande uit een 5-tal Nederlandse kwaliteitsaandelen. Doel was om de aandelen na zeven jaar te verkopen, waarmee je de schuld inloste en ook nog een centje over zou houden.


Wat ging er mis?

Dit is niet goed gegaan omdat er werd belegd met geleend geld, er slechts aandelen werden gekocht van 5 Nederlandse bedrijven (geen spreiding) en de periode van 7 jaar (beleggingshorizon) te kort was om dit enorme risico te lopen!

 

En de beste investering?

De beste investering die ik heb gedaan is dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart. Zoals Johan Cruyff ooit zei: “Om gelukkig te zijn, moet je iets doen waar je gelukkig van wordt”. Door de investering in mijn eigen onderneming ben ik in staat iets te doen waarvan ik gelukkig word. Rijkdom is voor mij je mooiste leven leiden. Dit draag ik graag uit. Mijn kennis en expertise zet ik dan ook graag in om anderen deze zelfde ervaring te geven!

 

Mail: douwe@douweploeg-fp.nl

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling