Flinke vacaturegroei R&D en transport & logistiek

“De totale Index van april laat dan geen toename zien, maar wel positieve ontwikkelingen op sectorniveau”, aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. Zo laten sectoren als R&D, transport & logistiek en productie allen een stijging van het vacatureaanbod zien, al deze sectoren zijn verbonden met de industrie en export. Ook het toenemende aanbod binnen de sector marketing, PR & media geeft een positief beeld, al is de werkgelegenheid binnen de sector nog erg krap.”
 
Grote stijging R&D, juridische sector daalt flink
In april bleek de arbeidsmarkt met een aantal stijgers en dalers erg verdeeld. De Index nam met 7 punten het meest toe in de sector research & development. Vergeleken met vorig jaar april staat deze nu 16 procent hoger. Ook binnen de sectoren transport en logistiek (+6), landbouw & visserij (+4), horeca & toerisme (+4) en marketing, PR & media (+3) is het vacatureaanbod toegenomen. Laatstgenoemde laat al sinds juni vorig jaar een voorzichtige stapsgewijze stijging zien. Vergeleken met april 2009 staat de Index voor marketing, PR & media 19 procent hoger.
 
De juridische sector daalt voor de derde achtereenvolgende maand; het vacatureaanbod nam met 6 punten wederom flink af. Andere sectoren waar de Index licht gedaald is, zijn de bouw (-2), gezondheidszorg (-2), publieke sector (-2) en sales (-1).
 
Vacaturegroei in Drenthe en Zeeland het grootst
In Drenthe en Zeeland nam de Index met 3 punten het meeste toe, gevolgd door Friesland (+2), Groningen (+2) en Overijssel (+1). Slechts in twee provincies is het online vacatureaanbod licht gedaald; Gelderland (-1) en Limburg (-1). In de overige provincies bleef de Index onveranderd.

 
Index Europa neemt wel toe
De Index voor Europa steeg in april met 4 punten en staat nu op 108 punten. In bijna alle landen is een toename van het vacatureaanbod te zien, waarbij het aanbod in België en Duitsland het meest gestegen is (+6). De Index in Zweden is met 5 punten toegenomen, gevolgd door Italië (+3) en Frankrijk (+2). In Nederland bleef de Index gelijk op het niveau van maart (88). Alleen Groot-Brittannië laat een forse daling zien(-5).

Delen via

Vergelijkbare berichten