Freonen-medewerker van de Maand september 2022: Henk Wilpstra van Future Fuels

De uiteindelijke keuze viel echter op Wilpstra – en geheel terecht volgens Ron Voorham, commercieel directeur bij Future Fuels. “Henk werkt dagelijks vol passie aan een groenere wereld. Hij werkt nu een klein half jaar bij ons en heeft al vele bedrijven geholpen bij het verduurzamen van hun wagenpark. Zijn passie voor duurzaamheid en circulariteit is onmiskenbaar, zowel op de werkvloer als thuis. We zijn blij met Henk!”

Moestuinieren

Wilpstra legt zelf uit hoezeer duurzaamheid een rol speelt binnen zijn privé-sfeer. “Ons huis is compleet geïsoleerd en verduurzaamd. Naast de zonnepanelen volgt binnenkort een zonneboiler. Van jongs af aan ben ik bovendien een natuurmens. Moestuinieren is een hobby van me. Bij mij in de buurt (Grootegast, net over de Friese grens, red.) verbouw ik ieder jaar verschillende groentes op een mooi tuincomplex met een gemeenschappelijke kas. Daar kweek ik – samen met andere tuinders – groente op biologische wijze. Bij de kas hoort een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Tussen april en oktober ben ik daar in mijn vrije tijd veel te vinden. Op het werk deel ik vaak producten uit de tuin uit: snoeptomaatjes, paprika’s, komkommers, spekbonen. Mijn collega’s zijn er erg blij mee!”

Fossielvrije brandstoffen

Wilpstra is sinds 1 april jl. werkzaam bij Future Fuels. Hij was bewust op zoek naar een bedrijf met hart voor verduurzaming. “Ik zocht al enige tijd naar een leuke job bij een bedrijf waar duurzaamheid en circulariteit hand in hand gaan. Toen kwam Future Fuels op mijn pad, waar ik de kans kreeg een bijdrage te leveren aan een schonere en mooiere wereld om in te leven. Vanuit mijn functie help ik bedrijven om hun wagenpark te vergroenen met de fossielvrije brandstoffen van Future Fuels”, vertelt de commercieel medewerker, die Neste MY Renewable Diesel als voorbeeld neemt. “Dieselrijders kunnen zonder aanpassingen aan de motor de overstap naar deze fossielvrije brandstof maken. Daarnaast is Neste MY ook nog eens CO2-neutraal, emmisiearm en biologisch afbreekbaar. De brandstof wordt volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Het gaat hierbij om resten van plantaardige oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend.”

Freonen fan Fossylfrij Fryslân

Future Fuels is sinds jaar en dag aangesloten bij de Freonen fan Fossylfrij Fryslân. Volgens Wilpstra kunnen de leden van dit duurzaamheidsnetwerk samen veel bereiken. “Er zitten namelijk veel vooruitstrevende bedrijven bij”, legt hij uit. “Het is een sterk bedrijvennetwerk met een gemeenschappelijk doel: zorgen voor een schonere wereld, niet alleen voor onszelf, maar ook onze kinderen. De Freonen ondernemen – elk op hun eigen gebied –  op een maatschappelijk verantwoorde manier. Zo helpt Future Fuels bedrijven om hun brandstoffen en daarmee mobiliteit te verduurzamen. Alle Freonen samen zorgen voor synergie en kunnen mooie dingen bereiken.”

Vergelijkbare berichten