Fries bedrijf droogt ondergelopen Duitsland

Rein Tiedema: "Dinsdag jl. heb ik mijn collega's in Duitsland gebeld of ze m'n hulp konden gebruiken. Het antwoord was: JA! Want in deze branche zijn er niet veel aanbieders en de problemen zijn daar megagroot. Woensdag stond de eerste vrachtwagen al voor de deur om droogapparatuur op te halen."

 

De drogers en ventilatoren worden verscheept naar Berlijn om van daaruit gedistribueerd te worden naar de probleemgebieden. Ze worden ingezet om de waterschade aan huizen en gebouwen – die nu al in de tientallen miljoenen euro's loopt – te beperken. Tiedema reist binnenkort zijn apparatuur achterna om te zien of hij nog wat extra's kan doen.

 

De markt waarin Tiedema actief is, is een 'ons kent ons markt' met relatief weinig spelers, omdat het zeer specialistisch werk is. In Nederland zijn er bijvoorbeeld maar zo'n vier vergelijkbare bedrijven. Tiedema is daarom blij dat hij z'n collega's kan helpen.

 

Zomertijd is normaal gesproken 'komkommertijd' voor bedrijven als Tiedema. Maar nu dus even niet. Maar liefst negentig procent (!) van Tiedema's potentieel aan droogapparatuur is nu uitgeleend aan de Duitsers. Duimen dus maar dat we in Friesland dit jaar een droge zomer krijgen.

 

Delen via

Vergelijkbare berichten