Fries Museum zoekt winkelexploitant

Het nieuwe Fries Museum opent in september 2013 zijn deuren voor het publiek. Een stoer gebouw in het hart van Leeuwarden. In het gebouw zijn ook het Fries Verzetsmuseum (onderdeel van het Fries Museum) en het Filmhuis Leeuwarden gevestigd. Het totale museumgebouw heeft een vloeroppervlak van ruim 8.000 m². Het gebouw, ontworpen door architect Hubert-Jan Henket, is open en transparant en biedt uitzicht op het plein en de stad.

De winkelruimte bevindt zich op de begane grond van het Fries Museum. De begane grond vormt de (openbare) verbinding tussen het plein en het nieuwe winkelcentrum. Daarnaast vindt de bezoeker in deze ruimte de receptie voor het Fries Museum en Slieker Film (voorheen het Filmhuis), een café, een theaterzaal en één van de uitgangen van de parkeergarage. Bezoekers van de parkeergarage gaan door de openbare hal van het museum, langs de winkel, de stad in.

De positionering van de winkel dient te harmoniëren met enerzijds die van het Fries Museum, anderzijds die van Slieker Film en café Thús. Naast een deelassortiment dat aansluit bij de programmering van het Fries Museum en Slieker Film, wordt gedacht aan een cadeauwinkel met typisch Friese producten.

Delen via

Vergelijkbare berichten