Friese ondernemers bundelen krachten rond elektrisch rijden

Differentiatie
Op de vraag wie er overgaan op elektrisch rijden vervolgt Fijn van Draat: “Er zijn al vele soorten elektrische voertuigen. Er is dus voor elke afstand of soort rit een elektrisch alternatief. De Segway bijvoorbeeld is een leuke en hippe manier om stadsritten te maken. Maar is ook in te zetten bij een bedrijfsuitje, evenals de scooter en de terreinauto. Kijkend naar het woon-werkverkeer zien we dat de elektrische fiets en de elektrische scooter grotere fietsafstanden overbrugbaar maken. Daarmee is het een goed(koop) alternatief voor het OV en de auto. Want hoe ver wordt nu werkelijk dagelijks gereden? Wanneer we ervan uitgaan dat sowieso 80% van alle autoritten binnen een straal van 7,5 km plaatsvindt, is elektrisch rijden voor velen haalbaar. De gemiddelde actieradius van een elektrische auto bedraagt namelijk ruim 150 tot 250 km. Nieuwe technologie maakt dat de actieradius verder toeneemt.”

Elektrischrijdeninbedrijf.nl
Naast het nadenken over nieuwe toepassingen, producten en technologie bundelen de ondernemers hun krachten ook op het gebied van communicatie en marketing. De eerste aanzet daartoe is de website elektrischrijdeninbedrijf.nl.  Op de site vinden bedrijven en particulieren informatie over de FUNctionaliteit van elektrische auto’s, E-scooters, E-fietsen, Segways. “Elektrisch rijden is FUN! Iedereen die een proefrit maakt op een scooter of segway of in een auto heeft na afloop een brede grijns. Wij noemen het de EV-grin”, aldus Fijn van Draat. “Het is dan ook de bedoeling dat we veel meer mensen van die glimlach voorzien.  Door het organiseren van E-vents brengen we ze in aanraking met elektrisch vervoer. Daarin gaan we samenwerken met drive4electric. Het programmabureau van de Provincie Fryslân, dat elektrisch rijden binnen de provincie stimuleert”. 

Gratis E-scan
Via de site kunnen bedrijven vóór 1 december een gratis E-scan aanvragen ter waarde van
€ 1.500,-. Deze uitgebreide mobiliteitsscan geeft een indicatie van de mogelijkheden om slim reizen en slim werken in te passen binnen de bedrijfsvoering. Elektrisch rijden is daar een onderdeel van. Zo ook het plaatsen van een oplaadfaciliteit, zodat klanten die elektrisch rijden hun voertuig kunnen bijladen. Naast de E-scan moet ook de nog te ontwikkelen Elektrometer inzicht gaan geven in het aantal kilometers dat mensen dagelijks afleggen. Op basis van ingevoerde gegevens wordt berekend hoeveel elektrisch rijden bespaart aan Euro’s en CO2. Fijn van Draat: “De uitkomst zet mensen aan tot elektrisch rijden. Want het kan. Nu al”.

Meer informatie over het initiatief en de initiatiefnemers is te vinden op: www.elektrischrijdeninbedrijf.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten