Friese Zaken: op zoek naar ondernemende mensen

‘’We zijn op zoek naar mensen met een ondernemende geest”, legt voorzitter Alex Tabak van de businessclub Friese Zaken uit. De netwerkorganisatie is actief in de hele provincie Fryslân en heeft de ambitie om verder te groeien qua ledenaantal.

Niet alleen ondernemers, maar ondernemende mensen in het algemeen zijn lid van Friese Zaken, aldus Tabak. ‘’Vaak zie je businessclubs in steden, maar wij hebben leden in heel Friesland. We willen een afspiegeling zijn van de samenleving en hebben niet alleen contact met mensen uit het bedrijfsleven, maar ook uit de overheid en het onderwijs. Zelf ben ik bijvoorbeeld werkzaam bij de gemeente Leeuwarden als accountmanager in het sociale domein, maar onderwijsorganisaties als NHL Stenden en Friesland College zijn ook lid.”

De missie van Friese Zaken is om de kennis en kunde van de leden naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast wordt er natuurlijk ook zaken met elkaar gedaan, benadrukt de 38-jarige Tabak, die sinds oktober van dit jaar officieel voorzitter en spreekbuis van de businessclub is. ‘’Onze slogan is: Friese Zaken maakt je rijker. We willen als netwerkorganisatie de leden met elkaar verbinden, maar ook kennis en informatie beschikbaar stellen, waardoor de leden zich verder kunnen ontwikkelen en op deze manier dragen we bij aan de ontwikkeling van de economie van Noord-Nederland.”

Op dit moment telt Friese Zaken ruim 120 leden. ‘’Maar dat aantal mag hoger en daarom zijn we aan het onderzoeken of één van onze leden ons daarbij kan helpen. Denk aan het optimaliseren van het gebruik van onze social mediakanalen, maar ook de website optimaliseren hoort daarbij. Zo hopen we nieuwe leden aan te boren en daarmee de kwaliteit van ons netwerk nog verder te vergroten. Mensen uit andere provincies zijn ook van harte welkom als ze in Friesland of in een deel van Friesland hun werkgebied hebben.”

Door middel van diverse activiteiten wordt er een aantrekkelijk en informatief programma aangeboden aan de leden van de Friese business club. ‘’We hebben twintig bijeenkomsten per jaar van september tot en met juni, die door een speciale activiteitencommissie worden voorbereid. Iedere maand organiseren we een lunch- én avondbijeenkomst. We zijn dan bijvoorbeeld actief door met elkaar te sporten en dan niet standaard maar bijvoorbeeld curling of rolstoelbasketbal. We zijn ook naar het buitenland geweest voor een excursie, nodigen regionale en nationale gastsprekers uit en maken gezamenlijke bedrijfsbezoeken. Altijd met onze kernwaarden in het achterhoofd: veelzijdig, vernieuwend, ambitieus, ondernemend, verbindend en ontwikkelend. Daardoor zijn de activiteiten heel divers en daar ben ik trots op.”

Friese Zaken is daarin onderscheidend, vindt Tabak. “We willen mensen verder helpen, bijvoorbeeld door met kennis hun bedrijf verder te ontwikkelen. We zoeken daarbij ook de samenwerking op. Zo hebben we onlangs met voorzitters van verschillende businessclubs bij elkaar gezeten. We moeten elkaar minder als concurrenten zien en meer samen zaken oppakken. Zo zou je gezamenlijk een gastspreker van formaat kunnen aantrekken. We proberen als bestuur en verschillende commissies een gevarieerd programma aan te bieden aan de leden en blijven op zoek naar meer ondernemende mensen, die onze netwerkorganisatie verder kunnen versterken.”

Vergelijkbare berichten